Gå til sidens hovedinnhold

Bondevik: - Som i dødens forgård

WAT YAN YAO (TV 2 Nettavisen): - Dette var som å være i dødens forgård, sa statsminister Kjell Magne Bondevik etter at han mandag besøkte oppsamlingsplassen med nærmere 3000 døde i nærheten av Khao Lak.

Besøket på oppsamlingsplassen Wat Yan Yao i Takua Pa gjorde sterkt inntrykk på statsministeren.

- Han ble selvfølgelig grepet av dette, sier TV 2s reporter Øyvind Brigg til TV 2 Nettavisen.

Mandag besøkte Bondevik liksamlingsplassen sammen med sine svenske og finske kollegaer Göran Persson og Matti Vanhanen. På stedet ligger trolig likene av rundt 900 vestlige turister og rundt 2000 thailendere.

Statsministrene gjennomførte separate besøk til sine ID-team. Bondevik hilste på lederen for det norske teamet, Per Magne Iversen.

Imponert
Bondevik var imponert over innsatsen til teamene og hjelpearbeiderne.

- Når jeg tenker på disse som gjør denne fantastiske innsatsen og selv har barn og familie, blir jeg imponert, sa statsministeren.

Etter besøket reiste Bondevik til Phuket for å møte ni norske pårørende etter katastrofen. I et møte med Thailands statsminister Thaksin Shinawatra søndag understreket Bondevik at letingen etter savnede må fortsette så lenge det er håp om å finne flere. Shinawatra bekreftet at dette vil skje.

Demonstrerte
Under besøket til de tre statsministrene demonstrerte et hundretalls innbyggere mot at regjeringen vil flytte de døde fra Wat Yan Yao til Pukhet by. Protestantene mener det blir vanskeligere for dem å identifisere slektninger dersom de må reise til Phuket.

- Vi har ingenting å spise eller et sted å bo, sier 50 år gamle Bunluesak Watronnachai ifølge Reuters. Han har ikke sett kona si siden flomkatastrofen ødelag landsbyen han bodde i.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken