Frankrike scoret åtte mål på sine to første kamper i VM. Nigeria tok seg videre med bare fire poeng. Når lagene møtes mandag er det ingen tvil om hvem som er favoritten.

De franske fotballherrene ble tidlig i gruppespillet trukket fram som en stor favoritt til å gå hele veien til VM-finalen i Rio de Janeiro 13. juli. Karim Benzema senket Honduras (3-0) nærmest på egen hånd i den første kampen, før Sveits kapitulerte med 2-5 i den andre.

0-0 mot Ecuador imponerte derimot ingen. Det taler for Nigeria, som slet i gruppespillet. I motsetning til Frankrike var det derimot i den siste kampen at afrikanerne virkelig overbeviste. Kun 2-3-tap for Argentina ga motivasjon.

- Mot Frankrike må vi forsvare oss godt. Vi må ta sjansene vi får framover og lære av det vi gjorde mot Argentina. I denne runden tar vinneren alt. Jeg vet at vi med hardt arbeid og Guds støtte kan skape historie. Bønnene vil ikke fungere uten hardt arbeid. Så vi må gjøre vårt aller ytterste, sier Nigerias Ahmed Musa, som scoret to mot Argentina.

Sjelden deltaker

Nigeria spilte 0-0 mot Iran i sin første kamp i VM-sluttspillet. Det poenget viste seg å bli viktig. Med en knepen seier over Bosnia før tapet for Argentina ble det plass i åttedelsfinalen.

- Vi er fornøyde fordi det ikke har skjedd med oss siden 1998, sier kaptein Joseph Yobo.

Både i 1994 og i -98 røk laget ut i åttedelsfinalen. Begge gangene kom de til cupspillet som vinnere av sin gruppe. Yobo mener de også i dette mesterskapet hadde god sjanse på gruppeseieren foran Argentina.

- Å komme til cupspillet var vårt første mål. Vi er litt skuffet fordi vi ikke gikk fullt og helt inn for å vinne kampen (mot Argentina). Vi tenkte at et uavgjortresultat ville være bra, men i annen omgang var vi sterkere og forsøkte å vinne, sier midtstopperen.

Stolt kaptein

Yobo, som i tillegg til å være kaptein er den spilleren som har flest kamper for det nigerianske landslaget, er stolt av det afrikanerne har fått til så langt i mesterskapet.

- Jeg er stolt av det vi har gjort og stolt av hvordan vi reagerte på å havne under mot Argentina. De er et av de beste lagene i verden og var en solid test for oss, sier Yobo.

Hos Frankrike manglet Yohan Cabaye i den siste kampen i gruppespillet. Det er forventet at går inn for Morgan Schneiderlin i Frankrikes ellever.

- Vi er utfordrere til mesterskapet og har ambisjoner. Men vi vet at vi får motstand og at vi kan ryke ut. Vi er veldig klar over hvilke kvaliteter vi har, sier forsvarsspiller Laurent Koscielny, som kan utgjøre stopperpar med Raphaël Varane mot Nigeria. (©NTB)