Mandag bekreftet klubben fra Tammerfors at den har hentet den norske landslagsbacken på en korttidskontrakt. I første omgang skal 27-åringen spille for Tappara ut sesongen.

- Det er veldig synd for oss. Jeg så ikke den komme i det hele tatt. Det kom veldig brått på ham (Bonsaksen) også. Agenten hans ringte og sa at de trengte en back, for de hadde mistet en til KHL, sier Shampo til NTB.

Den tidligere Sverige-proffen Bonsaksen har spilt for Vålerenga siden i fjor høst, men har ikke lagt skjul på at han ønsker seg tilbake til utlandet. Han har vært en viktig brikke i forsvaret og bidratt med fire mål og åtte assists for VIF i serie og mesterliga denne sesongen.

- Ikke krise

Oslo-klubben vant serien forrige sesong, men sliter og ligger helt nede på 7.-plass etter høstens første 21 serierunder. Bonsaksens farvel betyr kanskje enda mer trøbbel for en litt for tynn tropp.

- Vi hadde sju ganske jevne backer. Vi har seks veldig bra backer igjen. Så det er ingen krise, fortsetter VIF-treneren.

- Forstår du valget om å dra til Tappara?

- Ja, han hadde muligheten til å komme seg ut. Men personlig vet jeg ikke om jeg hadde dratt til Finland. Det er bedre nivå der, men du skal trives i garderoben også, sier Shampo.

Bonsaksen har tidligere vært proff i Modo og Rögle. Han har 52 landskamper (VM og OL) for Norge.

Hentet canadier

Trener Knutsen har vært klar på at VIF trenger å forsterke laget for å kunne kjempe seg tilbake i toppen av norsk ishockey.

- Problemet vårt er at vi scorer for lite mål, og det jobber vi med. Det kommer til å bli bra. Det er nye spillere på vei inn, så vi skal løse det problemet, sier Shampo optimistisk.

Og riktig nok, mandag ettermiddag ble det bekreftet at Vålerenga har hentet den erfarne canadieren Simon Gamache (33), som spilte NHL- og AHL-hockey i flere sesonger på midten av 2000-tallet.

Også Mathias Trygg, som spilte for VIF så sent som tidligere i år, vender hjem fra svenske Björklöven. (©NTB)