Gå til sidens hovedinnhold

Bør disse på landslaget?

Trond Olsen og Ardian Gashi har storspilt, men ikke vært på landslaget i år. Er tiden inne for å la de to slippe til med flagget på brystet?

Bodø/Glimts Trond Olsen ligger på 4. plass på Nettavisens spillerbørs, med et snitt på 5,4 etter 25 serierunder. Fredrikstads Ardian Gashi ligger på delt 9. plass med 5,29. Felles for duoen - de er de beste norske spillerne på Nettavisens spillerbørs som ikke har vært innom A-landslaget i 2008.

Vegard Forren har heller ikke spilt A-landslagsfotball i år, men landslagsledelsen har mer eller mindre lovet han en sjanse på A-landslaget i løpet av vinteren. I sterk kontrast har Gashi og Olsen egentlig blitt oversett av landslagsledelsen gjennom hele sesongen.

Dermed er det store spørsmålet - burde de vært på et landslag som tross alt ikke har prestert?

- Stabilt god i år
- Gashi har i alle fall vært såpass god at han må vurderes, sier FFK-trener Anders Grönhagen til Nettavisen.

- Han har levert jevnt godt over en lang periode. Han var het både i væremåte og spillestil da jeg kom, men han har roet seg ned, fortsetter svensken - og understreker at Gashi også har vært uhyre god i kampene hvor han har møtt andre midtbanespillere på landslaget. For eksempel mot Strømsgodsets Fredrik Winsnes og RBK-duoen Per Ciljan Skjelbred og Alexander Tettey.

- Han er helt sentral i vårt offensive spill, sier

På samme måte som Gashi har imponert for Fredrikstad, har Trond Olsen levert varene for Bodø/Glimt.

- Han har hatt en meget god sesong, og selv om han fortsatt kan være litt ujevn i prestasjonene sine så har han vært jevnere enn på lenge. Men det er opp til Ola og Åge om de finner en rolle til ham, sier Ingebrigtsen.

- Trond ville i alle fall ikke gjort seg bort. Det handler kun om å finne en rolle til ferdighetene hans. Hvis de gjør det så er det ikke mange som har bedre ferdigheter enn han har i sin rolle, fortsetter han.

- Med i vurderingene
Ola By Rise, assistent på A-landslaget, innrømmer at begge spillerne er blitt vurdert - og vurderes.

- De ligger begge i kretsen like oppunder A-landslagstroppen, og har begge gjort seg positivt bemerket i år. Det er ikke umulig at de kommer med i fremtiden, sier By Rise til Nettavisen.

Og kommer med følgende vurdering av Gashi:

- Han er et stadig uromement offensivt. Han går på veldig mange løp, og er iherdig og veldig aggressiv i stilen. Han dekker også en stor arbeidsflate. Min innvendig er at jeg skulle ønske han hadde litt større ro med ballen. Han erobrer ballen ofte og setter fart, men blir enda bedre den dagen han gjør riktigere valg på siste tredjedel av banen, sier By Rise.

- Og Trond Olsen?

- Han er en klassisk ving med et flott steg og godt rykk som scorer spektakulære mål. I sine gode perioder er han veldig sentral, men også han har ting å forbedre. Han kan bli enda mer stabil, og han kan bli flinkere til å prestere på bortebane, sier By Rise.

- På et landslag er det viktig at man har en viss minimumskvalitet, men Trond Olsen har absolutt potensial til å bli en joker på internasjonalt nivå.

Bronsekamp
For Trond Olsen og Kåre Ingebrigtsen handler serieavslutningen om en mulig bronse og Europacupspill neste sesong. Tromsø har nå kontroll over bronsen, men hvis Tromsø taper hjemme mot Stabæk, Bodø/Glimt selv slår Rosenborg på bortebane og Viking ikke vinner borte mot Strømsgodset, ja da tar Glimt bronsen og plassen i neste års Uefa-cup.

PS. Uefa-cupen i 2009/10-sesongen vil ikke hete akkurat det. I stedet vil navnet bli Uefa Europa League.

Hva mener du? Bør Gashi og Olsen eller en av dem komme inn i landslagsvarmen?

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken