STOKE - LIVERPOOL 3-5:

Det ble et dramatisk, målrikt og intenst oppgjør da Stoke søndag tok imot Liverpool på vanskelige Britannia Stadium.

Liverpool tok ledelsen med to mål i første omgang, men vertene slo tilbake ved to gamle Liverpool-spillere, Peter Crouch og Charlie Adam.

Etter hvilen fortsatte begge lag å skape sjanser. Liverpoo,s coret tre ganger til, mens Stoke kun reduserte én gang. Det endte med 5-3 til bortelaget.

Det var også flere omdiskuterte situasjoner i kampen, blant annet da Liverpool fikk straffe tidlig i andre omgang. Raheem Sterling gikk lett i bakken innenfor 16-meteren.

- Bør være varsom
Den unge vingen hadde satte fart framover på egen hånd, men møtte motstand i Stoke-forsvarer Marc Wilson. Dommer Anthony Taylor valgte å blåse straffe.

Og selv om det nok ikke var direkte filming av Sterling, var det ingen tvil om at han falt lett. Den beste avgjørelsen fra pipeblåseren hadde nok vært å vinket spillet videre.

Fotballekspert Lars Tjærnås var blant dem som reagerte på Sterlings fall og kommenterte situasjonen på følgende måte på Twitter:

«Sterling bør være litt varsom neste gang det blåser hardt i Liverpool. Fort gjort å falle», skrev han på nettstedet og fikk senere støtte av TV 2-ekspert Petter Myhre.

- Det er en billig straffe. Det er kontakt, men han faller lett, sa han i studio.

Liverpool-kaptien Steven Gerrard sa etter kampen at han ikke hadde sett situasjonne godt nok til å bedømme den.

- Jeg var for langt unna. Du vet, jeg har fått en ny, dyp rolle på midten. Men Raheem er en ærlig gutt og jeg tror ikke han hadde gått i bakken for ingenting, sier Gerrard.

- Det bir vel opp til ekspertene, Jamie Carragher og Didier Hamann, og dømme hvorvidt det var straffe eller ikke, sier 33-åringen.

Resultatet betyr at Liverpool nå står bokført med 42 poeng i Premier League og er oppe på en fjerdeplass. Stoke står fortsatt med sine 22 poeng.

Drømmestart
Liverpool fikk en drømmestart på kampen da Aly Cissokho sendte gjestene i føringen. Noe heldig, vel å merke.

Franskmannen fikk ballen på distanse og klemte til. Kula gikk via Ryan Shawcross og inn i nettet bak Jack Butland. Det var bare spilt fem minutter.

Etter 32 minutter fikk Liverpool igjen grunn til å juble. Luis Suarez jobbet iherdig og utnyttet svakt forsvarsspill av Shawcross og dyttet ballen under Butland og i mål.

Våkent av Suarez, men svakt av Stoke, som så ut til å være i alvorlig trøbbel med et snaut kvarter igjen av første omgang.

Stoke har imidlertid en god samling av tidligere Liverpool-spillere i troppen og mot slutten av første omgang følte to av disse at det var på tide og si takk for sist.

Først headet Peter Crouch inn reduseringen. Den lange spissen vant duellen med Kolo Touré og satte ballen nede i hjørnet bak Simon Mignolet.

Røff Skrtel
Rett før pause sørget Charlie Adam for at lagene var like langt. Midtbanemannen vant ballen i god posisjon og knallet til. Ballen suste forbi Liverpools belgiske keeper.

For Liverpool hadde også Philippe Coutinho to store muligheter i første omgang, men begge gangene holdt ikke avslutningene til brassen høy nok kvalitet.

Martin Skrtel ble også lagt merke til før pause. Ved flere anledninger opptrådte han som en villmann inne i feltet og kunne fort pådratt seg både én og to straffer.

Dommer Anthony Taylor valgte imidlertid å se den andre veien i begge tilfellene. Dermed sto det 2-2 til pause etter en intens omgang i Stoke.

Andre omgang hadde også mye nerve i seg og selv om Stoke åpnet hakket bedre enn Liverpool, var det gjestene som skulle få mest å juble for etter hvert.

Etter 51 minutter satte Raheem Sterling fart framover og kom seg inn i feltet. I duell med Marc Wilson, gikk han i bakken og dommer Taylor blåste straffespark.

Det kunne se ut som Liverpool-spilleren falt ganske så lett i det han forsøkte å ta seg forbi Stoke-forsvareren, men staffe ble dømt, uansett. Den omsatte Steven Gerrard i mål.

Dramatisk avslutning
Luis Suarez har vært i knallform denne sesongen og sto med 20 ligamål før kampen. I første omgang satte han inn sitt mål nummer 21 og etter hvilen kom nummer 22.

Innbytter Daniel Sturridge, som er tilbake fra skade, spilte herlig fram til kollegaen, og fra litt spiss vinkel styrte Suarez ballen kontrollert ned i lengste hjørne bak Butland.

Vertene ga imidlertid ikke opp og fikk igjen troen på det hele da Jonny Walters reduserte til 3-4 noen minutter før slutt. Den sterke spissen kjempet ballen i mål.

Men Liverpool har vært giftige framover i år og rett før slutt fikk Daniel Sturridge æren av å sette spikeren i kista, da han etter litt om og men fikk lirket ballen forbi Butland.

Flere mål ble det aldri ii Stoke.