Gå til sidens hovedinnhold

Borettslag går konkurs

Andelseierne i Dampsaga Borettslag klarer ikke å betjene den skyhøye gjelden.

Andelseierne i Dampsaga Borettslag på Lillehammer klarer ikke å betjene den skyhøye fellesgjelden, og borettslaget går konkurs, skriver dn.no.

- Vi har prøvd alle mulighetene som er, men gjelden er for stor og vi ser ingen annen utvei enn skifteretten, sier borettslagets advokat, Lars Harald Rylandsholm til dn.no.

Fokus Bank har finansiert hele borettslagets fellesgjeld på 85 millioner kroner. Selv med fryst rente og gjentatt forsøk på å finne en løsning, har det ikke vært mulig å redde Dampsaga.

- Gjelden måtte nedskrives betraktelig for å forsøke å få dette til å gå i orden. Men selv med en gjeldsreduksjon på 20-25 millioner kroner, var det ingen andre banker som var interessert i å ta engasjementet. Og da hadde vi ingen annen reell mulighet, sier Rylandsholm til dn.no.

Lei av høy rente? SJEKK OM DU KAN SPARE MINST 5000 KR

Prospektet til Dampsaga borettslag på Lillehammer fikk markedsføringsskryt av Norske Boligbyggelag (NBBL) for to år siden i en omfattende undersøkelse. I ettertid har det blitt klar at selv om relevante økonomiske opplysninger var med i prosjektet, var det mange som ikke forsto hva de gikk inn i.

I januar 2007 begynte problemene å melde seg. Første leilighet ble tvangssolgt til kroner 0 i innskudd. Samtidig lå 5 av 40 leiligheter ute for salg. Og en måned senere ble det klart at borettslagets styre hadde tatt opp én million kroner i lån for å dekke opp ubetalt husleie, ifølge NA24

LES OGSÅ: - Banken må slette lån

I februar 2008 havnet Dampsaga borettslag på Forbrukerrådets liste over borettslag med problemer:

«Dampsaga borettslag måtte ta opp én million kroner i lån til å dekke misligholdt husleie. Mange ble fristet av lavt innskudd og høy fellesgjeld - selv om kvadratmeterprisen er høy!»

Kommentarer til denne saken