Gå til sidens hovedinnhold

Borettslag må godta amstaff

Borettslaget kan ikke kreve at 24-åringen kvitter seg med sin amstaff, selv om hundehold i blokka er forbudt.

Hundehold er forbudt i borettslaget på Bøler, og 24-åringen unnlot å søke dispensasjon da han i september i fjor flyttet inn med sin amstaff. Borettslaget ønsker ikke å ha slike hunderaser i boområdet, men får likevel ikke pålegge ham å fjerne hunden.

Dommen ble avsagt i Oslo tingrett 17. mars.

- Ikke til ulempe for noen
- Vi er godt fornøyd med dommen. Hunden har ikke vært til ulempe for noen, sier hundeeierens advokat, Thor Bache-Wiig, til TV 2 Nettavisen. Han forteller at mannen anskaffet sin amstaff for fem år siden, før rasen ble forbudt i Norge, og at hunden betyr mye for ham.

Kan bli anket
Men dommen kan bli anket videre til lagmannsretten. Borettslagets advokat Henning Hoel sier styret i borettslaget skal ta stilling til dette i sitt neste møte.

- Vi mener det er ulempe nok at det er dreier seg om en hund som anses som potensielt farlig, sier Hoel.

- Potensielt farlig
Hunderasen er definert som potensielt farlige i Norge. I utgangspunkt er den forbudt å holde, avle eller innføre. De som anskaffet slik hund lovlig før forskriften trådte i kraft går likevel fri. 24-åringen havner i denne kategorien.

Søkte ikke dispensasjon
24-åringen kjente til borettslagets vedtekter om hundehold da han flyttet inn, men søkte ikke om dispensasjon før han flyttet inn med hunden. Da borettslaget påla ham å fjerne hunden, sa han nei. Dermed ble hundeeieren stevnet for retten.

- Nært knyttet il hunden
Rettens konklusjon er at 24-åringen får beholde hunden. Det legges blant annet vekt på at mannen er nært knyttet til sin hund, at den framstår som vennlig og nysgjerrig og at det allerede er en rotweiler i den samme oppgangen. Til slutt påpeker retten at borettslaget ikke har kunnet vise til at hunden har vært til sjenanse eller ulempe for naboene.

Partene ble pålagt å bære sine egne saksomkostninger.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken