Gå til sidens hovedinnhold

Børre Baleno ble Børre BMW

Og nå kan tidligere latterliggjorte Børre Steenslid bli kaptein på Viking.

LA MANGA (Nettavisen): For to år siden gikk Børre Steenslid fra Sogndal til Viking for veldig mye penger. Seks millioner ryktes det den gang, en sum som fikk Stabæks Ingebrigt Steen Jensen til å se rødt.

- Har det klikka for dem, spurte Stabæk-guruen på klubbens hjemmeside.

”Idioti”
Han ga seg heller ikke der.

”Rikdom legitimerer ikke idioti”, skrev Steen Jensen den gang, og sammenlignet Steenslid med folkebilen Suzuki Baleno.

”6 millioner for Børre Baleno (...) er hinsides enhver fornuft”, het det den gangen.

Utspillet vakte stor debatt, men etter den tid har den påtroppende Stabæk-lederen ikke sagt mer om Steenslid, som på sin side har tatt skritt etter skritt på Vestlandet. Så mange, at han snart bør kalles Børre BMW – og for tre uker kom innkallelsen til Drillo IIs første landslagstropp.

23-åringen innrømmer at akkurat det var svært så stimulerende.

- Jeg vet ikke om det er noen revansje, men det er i alle fall veldig deilig å få vist at jeg var verdt de pengene som Viking betalte for meg, sier midtstopperen til Nettavisen.

- Og selv om jeg aldri følte det belastende, så var landslagsuttaket i alle fall et godt svar på det Ingebrigt-utspillet, humrer unggutten.

- Vi gamblet
Selv har Viking i ettertid hevdet at overgangssummen lå på nærmere fire millioner kroner, også det en stor sum for en umerittert spiller. Trener Uwe Rösler er likevel fornøyd med det klubben har fått.

- Vi gamblet, men samtidig visste vi at Børre var en av de største talentene i Norge på den alderen, forteller Viking-treneren.

Selv føler ikke den tøffe tyskeren for å rekke tunge til sin kollega i Stabæk, men poengterer at han synes klubber heller bør passe på sin egen business enn andres. Å kjøpe ungt er også en del av Vikings mer langsiktige plan.

- Vi håper å få inn nye, unge spillere, og selge dem videre, sier Rösler.

Nok av utfordringer
Det kan fort bli tilfellet for Steenslid, som er klokkeklar på at Premier League er målet og drømmen. Før den tid er det likevel nok av ting å gripe fatt i, understreker den gamle Premier League-helten Uwe Rösler.

- Vi har bygget Børre opp i de to årene han har vært her, men han har fortsatt noe å gå på. Blant annet må han jobbe mer med det fysiske, samt drive mer hurtighetstrening. Børre er rask, men jeg vil han skal bli enda raskere, sier Viking-sjefen.

- Dessuten vil jeg at han skal bli mer ledende, både på banen og i spillergruppa.

Kapteinskandidat
Belønningen hvis han lykkes?

- Da kan han bli kaptein på laget. Børre er en av tre spillere jeg nå vurderer for den jobben, forteller Rösler.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Kommentarer til denne saken