Gå til sidens hovedinnhold

Børs: Slik spilte Norge mot Ungarn

Her er Nettavisens vurdering av de norske spillerne.

UNGARN - NORGE 2-1 (3-1 sammenlagt)

BUDAPEST (Nettavisen):

Norge tapte fortjent mot Ungarn søndag kveld og må se EM fra sofakroken etter to forferdelige playoffkamper.

Her er Nettavisens spillerbørs fra søndagens kamp (karakterskala 1-10, der 1 er dårligst og 10 er best)

ØRJAN NYLAND – 5 – NORGES BESTE:
Fikk fornyet tillit til tross for brøleren sist. Kunne lite gjøre med Ungarns vakre 1-0-scoring. Strålende redning på markkryperen fra Dzsudzsak 20 minutter før slutt. Var ellers trygg og fin i det han foretok seg.

OMAR ELABDELLAOUI – 4:
Bankers på Norges høyreback, og var igjen blant de beste norske på banen. Flink til å doble på kant gjennom hele kampen. Reddet Norge da Ungarn kom på en farlig kontring rett før pause.

EVEN HOVLAND – 3:
Var sløv i forkant av Ungarns scoring, og gikk i veien for Forren. Det betalte Norge dyrt for. Headet i stolpen på corner rett før pause, kunne kanskje fått enda mer ut av den muligheten.

VEGARD FORREN – 4:
Norges midtstopper var syk før kampen, men rakk oppgjøret og startet sammen med Hovland i Norges midtforsvar. Ble fraløpt i forkant av Ungarns 1-0-scoring, og burde forsvart seg bedre i den situasjonen.

HAITAM ALEESAMI: – 4:
Tilbake på laget etter vraking sist. Kunne scoret etter en snau halvtime, men Gabor Kiraly kom raskt ut og gjorde det vanskelig. Offensiv og fin, men fikk aldri truet ungarerne skikkelig på sin side. Fraløpt da Ungarn skjøt i tverrligger en halvtime før slutt.

ALEXANDER TETTEY – 3:
Norges midtbanekriger åpnet med flere dårlige involveringer med ballen i beina, men bedret seg noe utover kampen. Spilte for mye på det trygge når Norge måtte fremover på banen. Langt fra hans beste landskamp.

STEFAN JOHANSEN – 2:
Midtbanespilleren fikk mye kritikk sist, og gjorde heller ingen god kamp i Ungarn. Mistet ballen for ofte og for lett, og prøvde stadig på løsninger som ble for avanserte. Virket alltid å være halvsekundet for sent ute i alt han foretok seg. Totalt ute av form, dessverre for Norge akkurat når det gjaldt som mest.

PER CILJAN SKJELBRED – 4:
Kapteinen startet som vanlig ute til høyre på Norges midtbane. Hadde mye ball, men fikk utrettet lite håndfast. Ned i indreløperrolle da Norge la om til 4-3-3 etter pause, men klarte aldri å prege kampen. Byttet ut ti minutter før slutt.

MOI ELYOUNOUSSI – 4:
Fikk som mange hadde spådd landslagsdebuten fra start på Norges venstreside. Åpnet kampen friskt, og kunne ha scoret etter en snau halvtime, men skuddet ble blokkert. Ble bedre og bedre utover i kampen, men likevel byttet ut i pausen.

MARTIN ØDEGAARD – 4:
Norges gullkalv gikk rett inn på laget etter å ha vært benkesliter i hjemmekampen. Startet kampen rotete, og fikk røff behandling av tente ungarere, men vokste seg bedre utover kampen. Slo mye på tvers og bakover når han hadde ballen i beina. Til tider gode dødballer fra unggutten. Byttet ut i pausen.

MARKUS HENRIKSEN – 3:
Hadde før kampen aldri spilt spiss på seniornivå, men fikk svært overraskende sjansen på topp i Norges skjebneskamp. Jobbet hardt, men kom aldri helt til sin rett. Ble skjøvet ut på venstresiden da Norge gjorde bytter i pausen, men klarte heller ikke der å sette sitt preg på kampen. Nær stor målsjanse da han headet på innlegg fra Helland en halvtime før slutt, men Ungarn fikk klarert til corner. Skjøt over fra brukbart hold mot slutten av kampen. Avsluttet kampen med å score både et klønete selvmål og et fint mål.

Innbyttere:

PÅL ANDRÉ HELLAND – 5 (inn 45. for Ødegaard)
Fikk spille de siste 45 minuttene etter at Norge lå under til pause. Startet kampen med å slå en perfekt innoverskrudd dødball, men ingen av de norske klarte å sette hodet til ballen. Gjorde mye fornuftig med ballen i beina.

MARCUS PEDERSEN – 4 (inn 45. for Elyounoussi)
Fikk spille de siste 45 minuttene da Norge lå under til pause. Kom til en gedigen sjanse et kvarter før slutt, men avslutningen var svak og gikk rett på Kiraly i Ungarn-buret.

JO INGE BERGET – ikke vurdert (inn 79. for Skjelbred)
Fikk spille de siste ti minuttene. Nær scoring rett før Henriksen satte returen.

*Må ha spilt minimum 30 minutter for å bli vurdert med karakter.

Vurdert av: Egil Sande og Simen Lønning

P.S: Les alt om landskampen her.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot

Kommentarer til denne saken