Gå til sidens hovedinnhold

Bortespøkelset skremmer Ferguson

Manchester United står fortsatt uten seier på bortebane.

SUNDERLAND - MANCHESTER UNITED 0-0:

Manchester United har ikke virket i godt gammel slag i Premier League denne sesongen, og til tross for at de røde har plukket jevnt og trutt med poeng, har de tidvis slitt på bortebane.

Slike ble det også lørdag da Sir Alex Ferguson møtte sin gamle forsvarssjef Steve Bruce til dyst på i Sunderland.

Allerede før avspark gikk det meste galt for gjestene. På grunn av et sprukket rør kollapset taket i bortegarderoben og kampen ble utsatt i 20 minutter. Heldigvis ble ingen skadet i ulykken.

Ferguson bekymret
Men ute på banen fortsatte den negative trenden for gjestene, og da dommeren blåste av for full tid kunne Manchester United i grunn være godt fornøyd med at det faktisk ble poeng lørdag.

- Sunderland var det beste laget, men jeg må si at vi spilte strålende i forsvar. Vi har slitt bakover tidligere i sesongen, så dagens innsats var positiv, sier Ferguson til PA etter kampen.

- Men jeg bekymret over at vi ikke vinner på borte. Det er umulig å være skuffet over kampen i dag, for vi måtte kjempe. Men i de tre andre bortekampene har vi imidlertid rotet oss bort.

Tafatt Manchester United
Det var hjemmelaget som eide førsteomgangen på Stadium of Light, og sto for det meste av underholdningen, mens Manchester United virket uvanlig tafatte i løpet av de første 45.

United-manager Sir Alex Ferguson hadde valgt å starte med Michael Owen og unggutten Federico Macheda på topp, men spissduoen tok ikke godt vare på sin sjeldne sjanse.

Kampens første store sjanse var det Steed Malbranque som fikk. Franskmannen ble spilt igjennom alene med Edwin van der Sar, men det var veterankeeperen som gikk seirende ut av duellen.

Etter 26 minutter var vertene igjen på farten. En utboksing fra van der Sar havnet ute hos en Sunderland-spiller som fyrte løs. Skuddet hadde god retning, men ble avverget på strek.

Sunderland har en tidligere Liverpool-spiller i troppen - Boudewijn Zenden - og i det 37. minutt testet nederlenderen treverket. Veteranens skudd smalt i stanga og ut.

Mot slutten av omgangen prøvde United å skape mer framover på banen, men klarte ikke helt å løse flokene, og kan slik sett se seg heldige som gikk til pause på resultatet 0-0.

Owen ut - Berbatov inn
Ferguson skjønte at noe måtte gjøres og erstattet Owen med formsterke Dimitar Berbatov i pausen. Men til tross for byttet hadde gjestene fortsatt problemer med å true Sunderland.

Bulgareren satte riktignok ballen i mål rett etter at han hadde kommet inn. Paul Scholes fyrte av fra rundt 20 meter, og ballen havnet hos en offside Berbatov som satte ballen i nettet.

Alt i alt ble ikke andre omgang noen høydare, og verken United eller hjemmelaget skapte det helt store. Berbatov fikk på ny en god mulighet mot slutten, men skuddet gikk utenfor mål.

Dermed endte det målløst i Sunderland, noe som betyr at United ligger som nummer to på tabellen med sine 13 poeng, mens Sunderland er nummer 10 med åtte poeng så langt.

PS. Portugisiske Bebe fikk sin Premier League-debut for United i kampen, uten å markere seg nevneverdig.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken