Det er på tide at Oslo kommune tar grep og sørger for boliger folk har råd til å bo i, mener Rød Ungdom.

En gruppe aktivister fra Rød Ungdom med leder Seher Aydar i spissen ble vist bort fra ordfører Fabian Stangs hage da de tirsdag ville demonstrere for sosial boligbygging.

Ble vist bort

- Vi fikk ikke lov til å være der av politiet, så vi gjennomførte vår markering litt lenger unna, forklarer Aydar til Nettavisen etter stuntet på Oslos beste vestkant.

Rød Ungdoms krav er at kommunene sørger for et boligtilbud for alle og boliger folk har råd til å kjøpe.

- I Oslo koster det mye å bo, og det er også en skjev boligbygging der det bygges masse på østkanten, men nesten ingenting på vestkanten. Nå må kommunen legge til rette for at det kan bygges billige blokker på Oslo vest, sier Aydar.

- Boliger folk har råd til
Rød Ungdom mener folks økonomi og boligpriser ikke lenger står i forhold til hverandre.

- Noen tjener på at boligmarkedet er sånn som den er i dag, men de fleste av oss taper på det. Vi vil bygge gode boliger, som folk har råd til å bo i, sier RU-lederen.

Hun sier de har sett seg lei på at politikerne ikke gjør noe med saken.

- Leieprisene er for høye og de fleste er avhengige av hjelp fra foreldrene sine for å kjøpe bolig. Nå har det gått for langt. Vi vil ha et nytt boligtilbud for kjøp og salg utenfor markedet slik at de som ønsker eller trenger det kan kjøpe rimelige boliger hvor verdiøkning avgjøres av inflasjon og oppussing, ikke markedssvingninger.