Gå til sidens hovedinnhold

Børven: - Ja, jeg er lei

Her er spørsmålet Vålerengas toppscorer håper han snart slipper å svare på.

VÅLERENGA - SOGNDAL 1-0:

ULLEVAAL (Nettavisen): Torgeir Børven har banket inn mål for Vålerenga i hele vinter og forventningene til unggutten er store.

Hos bookmakerne er han favoritt til å bli toppscorer og blant journalistene er han et populært intervjuobjekt.

- Lei det spørsmålet
Det er imidlertid et spørsmål Børven er i ferd med å bli kraftig lei. Og etter at han ble matchvinner mot Sogndal mandag, dukket spørsmålet opp i mix-zone igjen.

- Nå har du sikkert blitt spurt hvor om hvor mange mål du skal score i år 50 ganger. Begynner du å bli lei?

- Ja, det gjør jeg. Samtidig skjønner jeg at dere gjør jobben deres. Så jeg får bare prøve å gjøre jobben min, sier Børven til Nettavisen.

Den tidligere Odd-spilleren er ikke 100 prosent til tross for at det ble tre poeng hjemme mot Sogndal, men legger en del av skylden på motstanderen.

- Hadde vi møtt et annet lag enn Sogndal, så tviler jeg på at det hadde blitt så mye kriging. Når de legger opp til sånn fotball, får vi bare bli med på det og gjøre så godt vi kan.

- Minner om Solskjær
Kjetil Rekdal liker det han har sett av sin angrepsspiller så langt denne sesongen og sammenligner ham med en tidligere landslagskamerat.

- Inne i sekstenmeteren er det ikke mange som er bedre enn ham. Han ligner veldig på Solksjær der. Han kommer til sjanser. I resten av spillet har han litt å gå på, sier Rekdal.

Ut ifra sjansestatistikken mener Vålerenga-treneren at seieren var fortjent, men veldig fornøyd var han ikke.

- VI kom aldri i gang med spillet vi har vist i vinter. Det kan være både på grunn av oss og motstanderen. Vi gjør Sogndal gode ved å gi dem masse dødballer, frispark, innkast. Vi vinner ikke andreballer, så vi får aldri satt i gang noe eget spill på dem.

Tidlig scoring
Før Børven sendte Vålerenga i ledelsen, hadde Sogndal allerede rukket to farlige besøk inne i vertenes sekstenmeter.

Verken Ricardo Santos eller Ulrik Flo klarte imidlertid å få til en avslutning som kunne true Gudmund Kongshavn og Vålerenga.

Da ballen gikk fra Bojan Zajic til Aaron Samuel og videre til Torgeir Børven i neste angrep i motsatt ende, havnet ballen i nettet.

Erik Skaasheim og keeper Erik Dahlin kunne trolig løst situasjonen bedre, men løp i hverandre slik at Børven kunne sette inn sitt andre mål for sesongen.

Da kampuret viste to minutter og 1-0 til Vålerenga, håpet nok optimistiske hjemmesupportere at dette skulle bli en overkjøring.

Slik gikk det imidlertid ikke, og midtveis i første omgang valgte Rekdal å legge om til en femmer på midten for å vinne tilbake midtbanen.

Stor Grindheim
Akkurat som i første omgang, produserte Vålerenga en gigantisk målsjanse i åpningsminuttene, men med et annet utfall.

Christian Grindheim hadde muligheten til å avslutte selv, men trillet ballen til Mos som banket ballen langt utenfor fra god posisjon fra god posisjon.

Grindheim vokste seg større og større utover i kampen og viste virkelig hvorfor han er valgt som årets Vålerenga-kaptein.

Etter som omgangen skred fram uten at Vålerenga klarte å drepe kampen, ble også frykten for å få et mål imot større.

Til tross for at Azar Karadas kom inn og ga hjemmelagets midtstoppere noe å jobbe med i andreomgang, red Vålerenga av stormen og tok tre viktige poeng.

Neste oppgave for Kjetil Rekdal og co. blir nå Odd i Skien kommende fredag.

Reklame

På tilbud: Den norske skogsmaskinen barna elsker

Kommentarer til denne saken