Gå til sidens hovedinnhold

Børven matchvinner på overtid

Snudde 1-2 til 3-2 i løpet av sekunder.

Torgeir Børven fikk sjansen som innbytter det siste kvarteret og svarte med å bli matchvinner for Twente i nederlandsk æresdivisjon søndag.

Den tidligere Odd- og Vålerenga-spissen startet kampen mot Willem II på innbytterbenken, men ble sendt på banen da hjemmelaget var på desperat jakt etter mål det siste kvarteret. Da ledet gjestene 2-1.

Ni minutter før slutt ble vondt til verre for Twente da peruanske Renato Tapia fikk marsjordre, men selv med ti mann hadde Børven & co. en real sluttspurt på lager.

På overtid pirket først den danske landslagsstopperen Andreas Bjelland inn utligningen, og sekunder etterpå satte Torgeir Børven inn seiersmålet. 23-åringen mottok ballen inne i feltet, vendte bort to motspillere og hamret ballen over hodet på gjestenes keeper.

Scoringen utløste ville jubelscener på hjemmelagets benk og på tribunene.

Dermed ble det skandinavisk snuoperasjon på tampen for Twente. Med til historien hører det også at Andreas Bjelland har norsk far.

Søndagens seier betyr at Twente er nummer fem på tabellen i nederlandsk æresdivisjon. 15 poeng skiller opp til serieleder PSV Eindhoven, som slo Go Ahead Eagles 5-0 lørdag.

Serietoer Ajax slo Excelsior 2-0 søndag etter sene scoringer av Mike van der Horn og Richairo Zivkovic. (©NTB)