ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Daniel Braaten, Alexander Søderlund og Joshua King kjemper om plassen som ensom spiss når Norge møter Sveits i Bern fredag.

Førstnevnte er aktuell også som kantspiller, men i søndagens Fotballkveld gikk Daniel Nannskog kontant ut og sa at han aller helst vil se Braaten på topp.

- Braaten bør starte og da skal man gi han noen smell i hodet, for Braaten kan være litt av og smile litt og sånn der. Gi han en ørefik eller hva dere sier. Han er en spiller som må brenne og være litt forbannet. Han har fine ferdigheter og kan holde på ballen bedre enn Moa, men da må han være bestemt, sa Nannskog.

- Trenger litt juling
Nettavisen møtte Daniel Braaten under onsdagens pressetreff på Ullevaal Stadion og konfronterte Toulouse-spilleren med Nannskogs uttalelser.

- Jeg skjønner hva han mener. Det er klart at hvis jeg har litt aggresjon i bunnen, kan det hende at jeg spiller litt bedre, sier Braaten til Nettavisen.

- Hva er det som skal til for at du skal bli litt forbannet og ha den innstillingen?

- Jeg trenger vel litt juling da, sier Braaten.

- Foretrekker 4-4-2
30-åringen er imidlertid klar på at han ikke er som mange av lagkameratene. Han vet at han ikke er 100 prosent på hele tiden.

- Jeg løper ikke rundt som en bikkje hele tiden. Alle er forskjellige. Noen er utpå der og gir jernet fra start til mål, mens andre tar det litt mer piano når det ikke er alvorlig.

- Det kommer an på dagsformen. Man må gi bikkja et bein for at den skal kose seg litt, smiler han.

Etter først å ha uttalt at «det er den lille fyren som bestemmer laguttaket», innrømmer Braaten at han foretrekker å spille på topp med en angrepsmakker.

- For min del foretrekker jeg å spille spiss i 4-4-2, men vi spiller med én spiss her, så da blir det hipp som happ.

- Heller assist enn mål
Etter møtet med Slovenia sa Drillo at Braaten var en av de dårligste på trening før kampen, men en av de beste i selve kampen.

- Han får sette på noen gode treninger snart, så vi får kost oss litt. Kanskje det blir litt futt, fleiper Braaten da han blir konfrontert med Drillos uttalelser.

30-åringer står bokført med to landslagsmål på 39 kamper og innrømmer glatt at han foretrekker å slå målgivende pasninger framfor å score selv.

- Jeg må være litt mer ego iblant, men jeg foretrekker assist foran mål. Da hjelper du de andre spillerne og spiller på dem selvtillit, og du vet at du har gjort en god del av jobben.

Søderlund: - Jeg har et håp
En av dem som kan nyte godt av Daniel Braatens uegoistiske innstilling i kampene mot Sveits og Kypros er Alexander Søderlund. Henning Berg sa onsdag til Nettavisen at han håper å se Haugesund-spilleren på topp mot Sveits.

- Jeg er klar til å spille. Jeg må bare vise at jeg er god nok på trening og håpe at Egil velger meg. men det vet du aldri. Joshua og Daniel er utrolig gode spillere, men jeg har et håp, sier Søderlund til Nettavisen.

Også Søderlund innrømmer at han trives best med en makker på topp, men har ingen planer om å klage dersom Norge går ut i 4-5-1.

- Jeg har jo spilt mest 4-4-2. Det er det jeg trives best med, men jeg har ingen problemer med å spille alene på topp heller, sier Søderlund.