Gå til sidens hovedinnhold

Braathens-fly kolliderte på Flesland

Et Braathens-fly med 77 passasjerer og en besetning på fem om bord, kolliderte i ettermiddag med en bagasjebeltebil på landingsstripen på Flesland flyplass.

Bagasjebeltebilen, eller transportbåndet som frakter bagasje mellom terminalbygningen og flyene, sto parkert i flyets taksesone.

Feilparkert
Flyet kom fra Stavanger, og var på vei mot terminalbygningen da sammenstøtet skjedde. Ingen kom til skade i kollisjonen, og det satt ingen personer i bagasjebeltebilen.

- Transportbåndet skal normalt ikke stå parkert i flyets takseområde, og det vil bli satt i gang undersøkelser for å finne ut hvorfor det gjorde det i ettermiddag, sier informasjonsdirektør Knut Løvstuhagen i Braathens til TV 2 Nettavisen.

Han understreker at det ikke var noen dramatikk i det som skjedde.

Passasjerer blir forsinket
Det var den ene flymotorens ytterkledning som kom borti transportbåndet, og på grunn av skadene ble flyet satt på bakken.

- Vi får fraktet en ny del fra Stavanger i løpet av kvelden, og flyet vil deretter bli reparert på Flesland, sier Løvstuhagen.

Flyet skulle videre til London, men den avgangen er innstilt. 70 passasjerer må derfor reise om Oslo og blir fire timer forsinket til England.

For under to uker siden kjørte en tankbil inn i et parkert militærfly på Flesland. Den gang var det ingen om bord i flyet, men føreren av tankbilen kom lettere til skade.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere