Gå til sidens hovedinnhold

Brann-fans gikk amok

Brann-supportere æreskjelte spillerne og satt fyr på en lagerbod etter Hødd-tapet.

Branns supportere gjorde et lite fordelaktig inntrykk etter 1-3-tapet på Høddvoll torsdag.

Enkelte spillere gikk bort for å takke de tilreisende fra Bergen, og fikk da huden full av skuffende fans. Enkelte supportere var rasende, de sparket vilt i reklameskiltene og fremsto mer eller mindre ute av kontroll.

- Det var litt frustrasjon i supportergruppen til Brann etter kampen. Forståelig nok, sier operasjonsleder i Sunnmøre politidistrikt, Arild Reite, til BA.no.

Det gikk så langt at supportere truet med å «ta» spillere. En politipatrulje eskorterte derfor Branns spillerbuss fra Høddvoll til nærmeste ferjekai.

- Hvis de skal ta noen spillere, må de gjøre det i egen by, sier operasjonslederen.

Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen prøvde å roe gemyttene, det samme gjorde Erik Mjelde, Markus Jonsson og et par andre.

MEST LEST PÅ NETTAVISEN:

Tente på lagerbod
- Supporterne var forbannet for at en del spillere ikke kom bort og forklarte seg etter kampen. De mente også at enkelte ikke hadde løpt nok ute på banen. Jeg kan forstå frustrasjonen, for dette er helt jævlig. Det er det tyngste tapet i karrieren min, sier kaptein Jonsson til BA.

Men Brann-fansen nøyde seg ikke med å skjelle ut sine egne, det satte også fyr på en lagerbod på Høddvoll. Brannen ble raskt slukket, men banemannskapene til Hødd var alt annet enn imponert over oppførselen til gjestene fra Bergen.

Operasjonsleder Reite bekrefter at noen fyrte av fyrverkeri eller lignende som satte fyr på et skur.

- Ingen er tatt for dette, legger han til.

Reite understreker at det stort sett har gått greit med brannfansen i Ulsteinvik. Det var mye politifolk på stadion og bråk ble slått raskt ned på.

- En person ble pågrepet for ordensforstyrrelse før kampen. En annen ble tatt for drikking på offentlig sted utenfor stadion.

Da BA.no snakket med Reite i 1930-tiden var ingen supportere pågrepet for bråket som oppsto i etterkant av kampen.

- Blør i hjertet
Det var heller ingen grunn til å bli imponert over det Brann presterte ute på banen. De styrte starten av kampen, men like før pause kom 1-1, og i 2. omgang var Hødd det klart beste laget, og scoret to til. Kampen endte 3-1 til hjemmelaget, som kjemper i bunnen av 1. divisjon.

- Vi ga dem rom på kantene, og der vet vi at de har kvaliteter. Jeg er utrolig skuffet, det blør i hele hjertet mitt, sier Brann-trener Rune Skarsfjord til BA.no.

- Selv et utrent øye kunne se at mange av våre spillere presterte langt under det de er god for. Jeg har ingen forklaring, jeg er bare ufattelig skuffet, sier han.

Les flere nyheter fra Bergensavisen her.

Kommentarer til denne saken