Gå til sidens hovedinnhold

Brann har akseptert Austin-bud

Midtbaneterrieren er på vei til Leeds.

Brann og den engelske Championship-klubben Leeds ble søndag kveld enig om en overgangssum for Rodolph Austin.

Det melder Brann på egne nettsider mandag.

Overgangen for jamaicaneren er ikke fullført. Austin skal gjennom en medisinsk test, og må også forhandle ferdig en personlig avtale.

- Vi ble enige med Leeds om betingelsene for en overgang søndag kveld. Det har vært et regnestykke for oss der vi har måttet måle Rudys verdi på banen opp i mot økonomien som ligger i en slik overgang, og vi mener også at spilleren fortjener å få sjansen til en overgang til Leeds nå, sier sportslig leder Rolf-Magne Walstad i Brann.

Walstad påpeker at avstanden lenge har vært stor mellom det Leeds har ønsket å gi for Austin og det Brann ville ha som kompensasjon for en overgang.

Bergenserne ville i tillegg beholde 27-åringen lengst mulig. TV 2 hevder Leeds betaler mellom 2,5 og 3 millioner kroner for Austin.

Austin scoret i 2-1-seieren mot Aalesund søndag, men pådro seg også gult kort. Med totalt fem gule i Tippeligaen kan han ikke spille neste seriekamp mot Vålerenga.

Brann tillater derfor at jamaicaneren reiser til England for å forhandle ferdig avtalen nå.

- Rudy har gjort en strålende innsats for Brann i flere sesonger, og vi synes det er riktig at han skal få denne muligheten nå. Han har helt siden interessen ble kjent vært klar på at han ønsket å fortsette karrieren i England dersom klubbene ble enige om en overgang, tilføyer.

Rodolph Austin debuterte for Brann i august 2008. Siden har han spilt 106 kamper for Brann og scoret 16 mål for bergensklubben.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken