Gå til sidens hovedinnhold

Brann-sponsor trekker seg

Nesten ingen av bergenserne vet hvem de er.

Har du hørt om JM Byggholt før? Det har nesten ingen av bergenserne heller. Derfor har JM Byggholt valgt å forhandle seg ut av treårig sponsoravtale de hadde med Brann. Finanskrisen er hovedårsaken til at de nå har trukket seg.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Avtalen med Brann ble inngått like etter at seriegullet ble sikret i 2007. At bare omtrent halvparten av bergenserne bare klarer å nevne én av de flere sponsorene Brann har, gjør at utbyttet har vært ganske lavt for JM Byggholt.

– Kost/nytte-verdien gjør at en slik avtale ikke kan forsvares i dag. Jeg hadde håpet at merkevarebevisstheten var høyere og at eksponeringen på Brann-drakten hadde hjulpet oss til å bli bedre kjent blant publikum. Sponsoravtalen har hjulpet oss med å øke kjennskapen til JM Byggholt. Men jeg hadde håpet at kjennskapen var bedre, det må jeg innrømme. Ser vi kynisk på prisen, er den altfor høy i forhold til hva vi har fått igjen. Slike sponsoravtaler bærer preg av være for en stor del ren veldedighet overfor Brann, sier Fløisand til Bergens Tidende.

Avtalen skulle i utgangspunktet sikre Brann åtte millioner kroner over tre år, og skulle gjelde frem til 2010. Nå trekker JM Byggholt seg ut ett år før tiden.

Undersøkelsen til Respons Analyse viste at generalsponsor Sparebanken Vest hadde oppnådd blant drøyt en av tre personer. En av fem visste at Chess var medsponsor. BKK og JM Byggholt fikk henholdsvis sju og seks prosent. Fem prosent husket Bergensavisen, mens bare fire prosent husket at busselskapet Tide hadde logoen sin på sokkene.

Fløiseland utelukker ikke at de vil sponse Brann på et senere tidspunkt, men presiserer at prisen da må ned.

– Jeg sier ikke at sponsing ikke virker. Det har vært en fornøyelse å samarbeide med Brann. Det løper et ikke ubetydelig antall ungdommer rundt med vår logo på brystet. Men hadde vi for to år siden visst hvordan verden så ut i dag, ville vi sagt nei til å sponse Brann.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken