Gå til sidens hovedinnhold

Brann-topp trekker seg

- Et viktig signal, mener Bataljonen-leder Frode Hellebø.

Det har vært full fotballkrise i Brann og Bergen etter at byens stolthet tapte 4-3 for Start søndag.

Nå går daglig leder Bjørn Dahl av med umiddelbar virkning. Ifølge klubbens hjemmeside har styret konstituert Lars Moldestad som ny daglig leder.

- Over ti år er lang tid som toppleder i Sportsklubben Brann. Det føles lenge nok, og tiden er inne for å slippe andre krefter til, sier Dahl.

Dahl skal nå involvere seg i prosjekter innenfor inntektsbringende arbeid i Brann en periode fremover.

LIVE 20.00: Rosenborg - Brann

- Klubben viktigere
Dahl hevder at beslutningen ikke har noe med lagets tabellposisjon å gjøre. Han sier også at prosessen som nå ender med at han trer til side har pågått en god stund.

- Klubben er viktigere enn personene som jobber i Brann. Når det butter imot, slik det gjør nå, kan det kanskje komme noe positivt ut av at jeg slipper andre til, sier han.

Styreleder Hans Brandtun gir i pressemeldingen Dahl honnør for jobben han har gjort for Brann:

- Bjørn har gjennom en tiårsperiode gjort et betydelig arbeid for klubben og skapt mye positivt. Vi vil i perioden fremover anvende hans solide kompetanse innen viktige saker for klubben, sier Brandtun.

Medaljedrømmen i grus
Brandtun er selv under hardt press. Brann ligger helt nede på 14.-plass i Tippeligaen, og har bare tatt fire poeng på fem kamper så langt i sesongen.

Det betyr at medaljedrømmen trolig ligger i grus allerede.

- Vi ser at dette bærer like utfor stupet. Og Brann er nærmere Adeccoligaen enn de har vært siden 1985, sa TV 2 Sportens profilerte programleder og Brann-tilhenger Davy Wathne under søndagens sending.

Les også: - Dette bærer like utfor stupet

Branns supportere er i harnisk, og ulike fraksjoner krever ulike hoder servert på fat. Noen skylder på styret, noen på sportsdirektør Roald Bruun-Hanssen, noen på trener Steinar Nilsen og noen på spillerne.

Noen mener rett og slett at «alle» må gå.

- Viktig signal
Leder Frode Hellebø i Branns supporterklubb Bataljonen mener Bjørn Dahl gjør det riktige når han nå forlater sin stilling.

- Han tar konsekvensen av den situasjonen vi er i og slipper til krefter som kan tilføre klubben noe positivt. Det gir signaler som viser at de er nødt til å gjøre noe, og det er viktig, sier Hellebø til Nettavisen.

- Men er det riktig mann som går?

- Det kan man jo alltids diskutere, men han er tross alt direktør og sjef for en klubb i store vanskeligheter.

Samtidig er Hellebø positiv til Lars Moldestad som midlertidig erstatter.

- Han er i hvert fall økonomisk skolert, og det trenger vi for å kunne styrke stallen når vinduet åpner.

- Er økonomien den største utfordring for Brann?

- Vi har i hvert fall ikke råd til å rykke ned, konstaterer Hellebø.

15 negative måneder
Trener Nilsen Steinar har aldri lagt skjul på at ting ikke har blitt slik han hadde forestilt seg etter at han kom til Bergen før 2009-sesongen.

- Det har vært et negativt fokus fra jeg kom hit, det har vært 15 negative måneder. Det er liksom noe galt med det meste. Selv i de gode periodene i fjor, var det ulming og kritiske røster mange steder, sa Steinar Nilsen til BA tirsdag.

Onsdag kveld skal Brann prøve å reise kjerringa, men oppgaven er ikke den enkleste. Motstander er nemlig Rosenborg på Lerkendal.

Supporterleder Hellebø har i hvert fall ikke tapt på forhånd.

- Man vet aldri, vi har overrasket der oppe før. Og vi har tidsvis spilt god angrepsfotball denne sesongen. Det er ikke så mye som skal til, sier han til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken