Gå til sidens hovedinnhold

Brannbombe mot bomstasjon

Fem dager etter at bomavgiften økte fra 15 til 20 kroner, kastet bilister en brannbombe mot bomstasjonen på Alnabru i Oslo. Politiet jaktet i natt på to ukjente menn.

Et ektepar som var i ferd med å betale for sin bompassering i automaten ved siden av, ble ifølge VG vitne til sabotasjen.

Paret var på vei hjem fra Gardermoen etter ferie i Spania og la seg i den midterste av tre sluser på E6 på vei inn mot Oslo i 21.30-tiden mandag kveld. De la merke til bilen som sto i slusen til venstre for dem - tilsynelatende for å putte på 20 kroner.

- Plutselig løp en person ut fra passasjersiden og over til naboautomaten der vi skulle til å legge på penger. Han kastet en gjenstand i myntinnkastet. Da han løp tilbake og hoppet inn i bilen igjen, sto flammene i været bak bilen deres, forteller kvinnen (48).

De to mennene av utenlandsk opprinnelse hadde satt fyr på en 10-liters bensinkanne som var plassert i myntinnkastet ved bomslusen de kjørte gjennom.

- Automaten eksploderte. Mennene forsvant i en lynende fart, forklarer kvinnen. Også ekteparet prøvde å komme seg fra stedet i full fart, noe som endte med at de kjørte på en kvinnelig Securitas-vakt som ilte til.

Vakten reiste seg imidlertid og var tilsynelatende uskadd. Hun ble senere undersøkt av ambulansepersonell som kom til stedet, skriver VG.

Etterpå viste det seg at det var maling den ukjente mannen kastet i myntautomaten der ekteparet stod parkert. Kort tid etter aksjonen fant politiet en bil på Ensjø som politiet mener kan ha blitt brukt av mennene som angrep bomstasjonen.

Bilen ble meldt stjålet i Romerike omtrent samtidig med aksjonen. Den er tauet inn for nærmere undersøkelser.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer