Gå til sidens hovedinnhold

Brannoffer røykte på senga

Brannen som tok livet av en 39-åring i Sannergata i Oslo natt til tirsdag, skyldtes røyking på senga. Politiet advarer nå folk mot å gjøre det samme.

- Nattens brann føyer seg inn i en rekke av tilsvarende branner hvor det er grunn til å anta at årsaken er røyking på senga, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Brannen ble varslet av den 39 år gamle mannens naboer like etter klokken 02 natt til tirsdag. Brannvesenet oppdaget raskt at det brant i mannens leilighet, men da de gikk inn oppdaget de at flammene var i ferd med å dø ut. Mannen ble funnet i senga - omkommet.

- Det kan også ha vært alkohol eller andre rusmidler inne i bildet. Men dette har vi ikke fått svar på ennå, sier Abrahamsen.

Mange omkommet
Brannen likner andre branner i Oslo den siste tiden, nemlig at det var en ulmebrann og at en person omkom trolig som følge av å bli kvalt av røyk.

- Ulmebranner er de hyppigste brannene i Oslo for tiden. Det siste året har vi hatt fem slike branner, der seks personer har omkommet. Brannen er forårsaket av røyking på senga, gjenglemte stearinlys eller glemte komfyrplater, sier Abrahamsen til TV 2 Nettavisen.

Veldig ofte er slike branner knyttet til alkohol eller andre rusmidler.

- Ikke drikk og røyk
Nå ber Oslo-politiet folk om å være mer forsiktige.

- Vi mener dette er forferdelig tragisk. Det er unødvendige branner. Derfor ber vi folk innstendig om å være veldig forsiktige med å bruke røyk i nærheten av senga eller sofaen, det samme gjelder forsiktighet ved bruk av komfyrer og lysestaker, særlig hvis en har drukket alkohol, sier politioverbetjenten.

Reklame

8 superkupp på kjøkkenutstyr