Gå til sidens hovedinnhold

Branns bortemareritt fortsetter

Ble redusert til ti mann før kvarteret var spilt mot Molde.

MOLDE - BRANN 2-0:

Etter fire minutters spill av kampen mellom Molde og Brann på lørdag, fikk Branns midtstopper Daniel Mojsov gult kort etter en stygg takling av Fredrik Gulbrandsen.

Ti minutter senere felte samme mann Jo Inge Berget, og dommer Svein Erik Edvartsen hadde ikke annet valg enn å sende makedonieren inn til en tidlig dusj i garderoben med sitt andre gule kort.

Og med ti mann fikk Brann en vanskelig jobb mot et offensivt hjemmelag.

Scoringer av Jo Inge Berget og Ørjan Nyland sørget for Branns sjuende bortetap denne sesongen, av ni mulige, noe som betyr at bergenserne fortsatt står med bare to bortepoeng hittil i sesongen.

- Får ta lærdom av det selv
- Jeg har vel sett oftere at det ikke har blitt gitt kort i sånne situasjoner som det andre gule, sier Brann-trener Rune Skarsfjord til TV 2 etter kampen.

- Hvis han holder er det greit, men hvis han ikke har tak synes jeg det burde bli frispark og ikke noe mer. Men vi får heller ta lærdom av det selv, sier Brann-treneren, som innrømmer at hans lag gjorde flere enkle feil i løpet av kampen.

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær mener at Brann-stopperens to tidlige gule kort kan forsvares.

- Det er vanskelig å vurdere. Kampen blir i alle fall annerledes, det blir i hvert fall ikke noen «højdare» når vi spiller mot ti mann, sier han til TV 2.

Berget med to touch
Molde startet offensivt, og tok enda mer over da de rødkledde gjestene ble redusert til ti mann etter et snaut kvarter.

Likevel burde Erik Huseklepp gitt Brann ledelsen etter 27 minutter, da han kom alene med Molde-keeper Ørjan Nyland. Den unge sisteskansen leverte imidlertid en god benparade, og istedet var det Jo Inge Berget som ga Molde initiativet i kampen fem minutter senere.

Angrepsspilleren fikk ballen framover på banen, lå til rette med et touch, og fyrte av fra drøyt 20 meter. Ballen gikk ned i Piotr Leciejewskis høyre hjørne, uten at Branns polske keeper hadde mulighet til å nå den.

1-0 til Molde, som fortsatte å kontrollere kampen.

Skuddmuligheter
Brann var imidlertid ikke ufarlige på kontringer, men måtte gå til pause uten å ha fått hull på Molde-byllen.

I andre omgang fortsatte Molde kjøret mot Brann, som han hadde nok med å forsvare seg mot et Molde-lag som spilte seg til flere store muligheter etter pause - og spesielt var moldenserne hissige på langskudd.

Men bakerst var Brann-keeper Leciejewski meget god, og reddet det som var av skuddforsøk.

Det kunne imidlertid ikke vare.

Gulbrandsens første
Et drøyt kvarter gjensto da Ørjan Nyland satte igang en Molde-kontring. Et par trekk senere var ballen havnet hos Fredrik Gulbrandsen, og mannen som er hentet til klubben for å score mål gjorde nettopp det: Piotr Leciejewski klarte ikke annet enn å dytte det knallharde skuddet fra 20-åringen lenger inn i buret.

2-0, og dermed var kampen i realiteten avgjort.

Seieren betyr at Molde klatrer opp til en tiendeplass på tabellen, før resten av tippeligarunden fullføres på lørdag kveld og søndag.

Brann på sin side beholder sin femteplass, men avstanden på tre poeng opp til Viking på bronseplass kan fort øke ettersom siddisene har én kamp til gode på laget fra Bergen.

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai

Kommentarer til denne saken