Gå til sidens hovedinnhold

Brannskadde Naoroz i Norge

Tilstanden til den brannskadde afganske jenta er alvorlig.

Mandag hadde Nyhetskanalen premiere. Se den gratis her.

Naoroz Gulandeer (10) ble kraftig forbrent da en oljelampe eksploderte i familiens hjem og skal til behandling ved Haukeland Universitetssykehus i Bergen.

Flyet med jenta og hennes far, Gulandeer Giran, landet like etter midnatt på Flesland flyplass utenfor Bergen, og klokka 00.30 var hun brakt over i ambulanse og på vei til Haukeland.

- Flyturen har gått greit. Legen sier at det er en hard påkjenning, men at hun har taklet den bra, sier TV 2-reporter Tuva Raanes til Nettavisen. Raanes var med flyet fra Aghanistan til Norge.

Støre overbevist
Utenriksminister Jonas Gahr Støre ble overbevist av de norske styrkenes lege i Afghanistan om å ta med 9-åringen på flyet til Norge. Det kan ha reddet livet til jenta.

Se innnslag fra TV 2 Nyhetskanalen her

Støre sier han er forberedt på kritikk for at en statsråd hjelper et enkeltmenneske på besøk i et konfliktområde.

- Kunne blitt livstruende
Flere spesialister ved sykehuset stod klare til imot Naoroz da hun kom til sykehuset. Allerede i løpet av helga kan hun bli lagt på operasjonsbordet.

Seksjonsoverlege ved Brannskadeavsnittet ved Haukeland, Einar Eriksen, mener skadene til niåringen kunne blitt livstruende om hun ikke hadde fått riktig behandling.

- Infeksjons-, sårbehandling og kirurgi er noen av de viktigste elementene i behandling av brannskader. Ut fra den informasjonen vi har om den nesten ti år gamle jenten, vil hun trolig trenge flere hudoperasjoner mens hun er hos oss, sier Eriksen til Bergens Tidenes nettutgave.

Kan ikke operere ennå
Ifølge en pressemelding fra Haukeland sykehus lørdag skal tilstanden til 10-åringen være alvorlig, men stabil.

«Siden det har gått lang tid siden ulykken skjedde, vil det være nødvendig med aktiv brannskadebehandling før legene kan begynne å operere,» melder Helse Bergen lørdag klokken 12.34.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller