Gå til sidens hovedinnhold

Brannslukking i Ap

De voldsomme reaksjonene på at Ap har knyttet enda tettere bånd til LO, og mottar millioner i støtte, fører til at Ap-ledelsen nå må ut og drive brannslukning.

- Jeg utelukker ikke at en negativ og misvisende kampanje over flere år har virket, sier Aps partisekretær Martin Kolberg.

Etter all motbøren har den mektige Ap-toppen funnet det nødvendig å bruke mer tid på å opplyse hva som er innholdet i det fagligpolitiske samarbeidet mellom Arbeiderpartiet og LO.

Ikke engang LOs egne medlemmer slutter opp om pengestøtten til Aps valgkamp. Nesten halvparten av LO-medlemmene synes det er galt å bevilge penger til Arbeiderpartiets valgkamp, viser en undersøkelse Opinion gjorde i går for Aftenposten og NRK.

Galt å gi LO plass
LO-medlemmene er også splittet i synet på at LO gikk tungt inn i Aps sentralstyre på partiets landsmøte forrige helg.

39 prosent av LO-medlemmene synes også det er galt at LO-leder Gerd-Liv Valla og lederne for de to største fagforbundene i LO, Fagforbundets Jan Davidsen og Fellesforbundets Kjell Bjørndalen, er valgt inn i Arbeiderpartiets sentralstyre.

Politisk skille
Kolberg mener striden som raser om partistøtten viser at det går et klart politisk skille mellom Arbeiderpartiet og høyresiden.

- Stein Erik Hagens og andre rikfolks vilje til å støtte høyrepartiene viser hva dette handler om. De støtter disse partiene fordi de vil ha en samfunnsutvikling med store skattelettelser til de rike. Arbeiderpartiet støttes av lønnstakernes organisasjoner fordi vi beskytter dem mot angrepene på sykelønnsordningen, arbeidsmiljøloven og faglige rettigheter, uttaler Kolberg på hjemmesiden til Arbeiderpartiet.

Reklame

Hagemøblene nordmenn elsker

Kommentarer til denne saken