HTML EMBED

Etter kvartfinalekampen mot Belgia, feiret de argentinske spillerne seieren som om de hadde vunnet hele VM.

Søndag kveld kan det hele bli en realitet. Tyskland, som står på den andre banehalvdelen, regnes som favoritter. Argentinerne selv tror likevel ikke at noe kan stoppe de nå. Og med en sånn selvtillit kan de slå hvem som helst.

Da får vi kanskje se argentinerne feire på denne måten igjen. For hva er vel bedre enn å ta VM-gull i nabolandet? I Brasils egen storstue, i brasilianernes eget hjem.

Det er noe som må feires. Ja, det må feires så det høres.

- Maradona er større enn Pelé
Og nettopp muligheten de har til å ta gull vet de å prente inn i hodet på naboene i nord.

Teksten på sangen de synger går nemlig slik:

- Brasil, fortell meg hvordan det føles å ha pappa (Argentina) på besøk i ditt hjem. Jeg lover at uansett hvor mange år som går, vil vi aldri glemme at Diego (Maradona) rundspilte dere. Eller at Cani (Claudio Caniggia) overrasket dere. Dere har måttet gråte fra Italia til idag. Dere kommer til å se Messi - verdensmesterskapet skal bli vårt - Maradona er større enn Pelé.

Også på tribunene runger denne sangen når Argentina spiller kamp.

Referansen til Italia kommer fra forrige gang argentinerne tok seg til en finale i et VM-sluttspill, i nettopp Italia, i 1990. Der scoret Claudio Caniggia mot Brasil i kampen som sendte brasilianerne ut av VM.

Messi aller størst?
Den gangen het heltene Caniggia og Maradona. Og siden den gang har den evige diskusjonen mellom en argentiner og en brasilianer gått ut på hvem som er verdens beste fotballspiller gjennom tidene.

Diego Armando Maradona eller Edson Arantes do Nascimento, bedre kjent som Pelé?

Eller er det nå tid for Lionel Messi?

For om Messi og Argentina vinner VM skal man slite med argumenter mot Lionel Messi som den største fotballspilleren gjennom tidene.

Det er VM-gullet han har manglet. Gullet som fører han opp og forbi både Maradona og Pelé.

Klose har i alle fall scoret flest
Men vi finner en tysker øverst på listen over flest mål. For tyskerne er gode på å score mål. Der Miroslav Klose har scoret hele 16 VM-mål, står for eksempel Maradona kun med halvparten. Selv 24-år gamle Thomas Müller har scoret fler mål i VM enn det Maradona fikk til. Müller har scoret ti VM-mål. Og det på kun to mesterskap.

Og det er Klose og Müller som kan senke Argentinas drøm. Drømmen om å kunne feire VM-gull i Sør Amerika. Rett foran øynene på gråtende brasilianere.

For argentinerne er det nemlig vel så mye en kamp mot Brasil, som mot Tyskland. Brasil kan bare ikke gjøre noe med resultatet. Det kan Argentina, og det kan Lionel Messi.

Kampen kan du følge live i Nettavisens livedekning fra klokka 21.00.