Gå til sidens hovedinnhold

Brasil ute etter fire straffebom

Storfavoritten vartet opp med en hårreisende straffesparkkonkurranse.

BRASIL - PARAGUAY 0-0 (0-2 e.s):

Med vertsnasjonen Argentina ute av turneringen, var Brasil den store favoritten til å vinne Copa America. Det første hinderet i jakten på deres tredje strake Copa America-tittel, var Paraguay.

Det skulle vise seg å være en tøff nøtt å knekke. Brasil var best i banespillet, men Paraguay forsvarte seg heroisk. Det gjorde at kampen endte 0-0, og det hele skulle avgjøres på straffer.

Heller ikke der klarte Brasil å score. De gule og grønne klarte kunststykket å bomme på alle sine fire straffer i straffesparkkonkurransen. Paraguay scoret på to av sine, og dermed er storfavoritten ute av mesterskapet.

Det betyr at verken Argentina og Brasil, de to kanskje største favorittene i turneringen, klarte å komme til semifinalen.

God forsvarsjobb
Brasil festet etter hvert grepet på kampen, men Paraguay lå dypt og Brasil slet med å komme igjennom forsvarsmuren. Det var derfor en sjansefattig førsteomgang det entusiastiske publikummet fikk servert, selv om stjerneskuddet Neymar hadde en stor sjanse til å gi Brasil ledelsen.

Neymar fikk også en stor sjanse rett etter pausen, men forsøket ble reddet på streken. Annenomgang lignet på den første. Brasil hadde ballen mest, men Paraguay sto imot.

De siste minuttene kom Brasil til sjanse etter sjanse, men ballen ville ikke inn for favoritten. Dermed var det duket for ekstraomganger.

Fire straffebom
Der skjedde det ikke så mye før begge lagene ble redusert til ti menn. Lucas Leiva og Antolin Alcaraz startet et sammenstøt mellom spillerne, noe som førte til at begge ble belønnet med rødt kort.

Brasil klarte ikke å lage mål og dermed gikk kampen til straffesparkkonkurranse. Men heller ikke der klarte Brasil å score.

I tur og orden gikk Elano, Edgar Barreto, Thiago Silva og Fred opp til ellevemeteren, men ingen klarte å sette ballen i nettet og bare Thiago Silva klarte å få ballen på mål.

Slik sløsing er uvant for Brasil. Før søndagens kamp hadde Brasil aldri bommet på mer enn to straffer i straffesparkkonkurranser i store turneringer.

Det skandaløse forsøket i straffesparkkonkurransen gjør at Brasil er ute av Copa America, noe som høyst sannsynlig ikke vil bli tatt godt imot i hjemlandet.

Kommentarer til denne saken