Gå til sidens hovedinnhold

Bravo, Hagen!

LO-leder Gerd-Liv Valla legger fem millioner kroner på bordet, får tre i sentralstyret og vil ha makt over Arbeiderpartiet. Det er bra at milliardær Stein Erik Hagen våger å ta til motmæle.

Statsministerkandidat Jens Stoltenberg gjorde et tappert forsøk på å virke offensiv i gårsdagens Tabloid på TV 2, men overbeviste ikke helt.

At LO nå vil tilbake til 1950-tallet med et tett samrøre mellom fagbevegelsen og Arbeiderpartiet, er et langt skritt bakover for demokratiet.

Gerd-Liv Valla skal ha honnør for å være ærlig: Selvsagt ønsker hun seg makt. Og hun er altså villig til å bruke medlemmenes millioner på å støtte et parti som neppe har tilslutning fra flere enn halvparten av medlemmene hennes.

På mange måter kan pengestøtte til politiske partier minne om den kalde krigen. Hvis en part starter opprustning, må den andre følge med. Nå har LO kastet hansken og de kan neppe regne med at andre interesser sitter rolig og ser på at fagbevegelsen tar styringen over landet.

Milliardær og eks-kjøpmann Stein Erik Hagen tar opp hansken i dagens Aftenposten:

- Jeg har sittet og telt på knappene. Man blir kritisert og mistenkeliggjort for slikt. Men det er åpenbart helt legitimt for LO å gi fem millioner i støtte til Ap, og helt i orden at tre LO-topper deretter velges inn i sentralstyret. Da er det lett å begynne å spekulere i om det er snakk om en ytelse og motytelse.

Hagen tenker seg å utligne LOs partistøtte på alle de andre partiene. I så fall vil vi få alternativer både til venstre og høyre for Jens Stoltberg som ikke er kjøpt og betalt av LO.

Det er forstemmende at Stein Erik Hagen åpenbart har større tiltro til velgerdemokratiet enn vårt største politiske parti.

Bravo, Hagen!

Er det riktig av LO å forlange makt og innflytelse for millionene i partistøtte, eller skyter milliardær Stein Erik Hagen over mål? Debatten går på TV 2 Veggavisen (trykk her ).

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken