Gå til sidens hovedinnhold

Bredt fall i USA

Det ble en klart negativ børsdage i USA onsdag, selv om indeksene hentet seg litt inn fra dagens laveste nivåer.

USA-børsene falt jevnt og trutt utover onsdag, men en liten positiv spurt gjorde at dagen ikke ble så ille som det lenge så ut til, og indeksene endte jevnt over ned en snau halv prosent.

Det er vanskelig å finne veldig konkrete grunner bak dagens fall, men det er verdt å merke seg at november var en sterk måned på USA-børsene, og man ser nok en del gevinstsikring etter denne oppgangen.

Oljeprisen begynte dagen med oppgang, for sjette dag på rad. Men klokken 16.30 norsk tid, en time etter børsstart i New York, kom det overraskende høye lagertall fra USA, og oljeprisen falt prompte med omtrent 2 prosent. Dette bidrog ikke overraskende til å tynge oljeselskapene i dag.

Chip-giganten Intel falt 2 prosent i forkant av en markedsoppdatering fra selskapet torsdag.

Bilaksjene var derimot et lite lyspunkt. Både General Motors og Ford steg i dag, selv om grunnen ikke er så veldig flatterende for selskapene. I Fords tilfelle dreier det seg nok om en melding om at selskapet kan komme til å kutte enda flere ansatte enn tidligere meldt, mens medierapporter om mulige endringer i GMs styre ble tolket som positivt for denne aksjen. Det skal dreie seg om at GM-styret åpner for å slippe inn en representant for raideren Kirk Kerkorian, som har kjøpt seg opp i den kriserammede bilgiganten.

Et annet lyspunkt var - igjen - gullaksjene. Gullprisen steg til en ny topp på 517 dollar pr. unse, den høyeste prisen på 24 år.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones -0,4% til 10.810,91

Nasdaq -0,4% til 2.252,01

S&P 500 -0,5% til 1.257,37

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken