Gå til sidens hovedinnhold

Bredt fall på tirsdagsbørsen

I løpet av dagen har de fleste selskapene på Oslo Børs rast. Fjord Seafood og SeaDrill er blant selskapene som faller mest.

Hovedindeksen på Oslo Børs fortsetter gårsdagens fall, og er ned 0,84 prosent. Indeksen endte på 370,37 poeng.

På toppen av omsetningslisten er det lite blått å se. Kun DNO, Storebrand, Stolt-Nielsen og Orkla legger på seg i ukens andre børsdag. Mest opp går Storebrand, med 1,36 prosent til 74,50 kroner. Like etter følger DNO med en oppgang på 1,03 prosent. Oljeselskapet endte på 49,50 kroner.

Orkla og Stolt-Nielsen stiger begge rundt 0,5 prosent.

Men mens DNO trosser en fallende oljepris, går Statoil og Hydro ned. De to faller henholdsvis 1,12 og 0,86 prosent, til 176 og 804 kroner. DnB NOR slanker seg 0,31 prosent, til 79,50 kroner.

De siste dagene har laks vært i fokus, både i mediebildet og på børsen. Pan Fish, som ifølge en børsmelding mandag kveld skal slå seg sammen med Marine Harvest , ender på 5,70 kroner. Selskapet steg hele 30,7 prosent siden sist omsetningsdag, som var fredag. Hele mandag var Pan Fish suspendert i påvente av meldingen om fusjonen.

Fjord Seafood, som Pan Fish har kjøpt like over 25 prosent av, falt med 3,92 prosent til ny notering på 7,85 kroner. Oppdrettsselskapet raser selv om eksportprisen på laks har steget.

SeaDrill faller med 2,28 prosent til 75 kroner per aksje, mens Frontline er ned 1,42 prosent til 242,50 kroner. Også Yara, Ementor, Telenor og PGS raser.

Også i Europa er børsene røde, og mest ned går det i Brussel og Stockholm. I London har hovedindeksen falt med like over 0,7 prosent, mens den tyske og den engelske børsen er ned henholdsvis 0,2 og 0,3 prosent.

I USA har Dow Jones startet dagen i blått, mens Nasdaq er på vei ned.

Her kan du følge utviklingen på Oslo Børs.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken