Gå til sidens hovedinnhold

- Brendan Rodgers er en superkyniker

Men det ga Liverpool liten gevinst i Russland.

ANZJI - LIVERPOOL 1-0:

Liverpool toppet gruppe A i Europa League før torsdagens møte med russiske Anzji på bortebane. Den steinrike klubben er imidlertid en tøff nøtt å bryne seg på.

Merseyside-klubben stilte et noe b-preget mannskap og unggutter som Adam Morgan og Conor Coady hadde fått sjansen fra start. På benken satt Stephen Sama. Laget fra England gikk også ut i ultradefensiv formasjon, og det var tydelig at manager Brendan Rodgers ikke hadde reist til Russland for å underholde.

Med tanke på tabellsituasjonen var nok dette et lurt grep av manageren. Med poeng borte mot Anzji ville Liverpool ha vært i god rute til avansement i turneringen.

- Superkyniker
Den defensive liverpoolformasjonen ble imidlertid lagt godt merke til. TV 2-ekspert Morten Langli kommenterte følgende på Twitter underveis i kampen:

- Rodgers viser seg som en superkyniker. Spiller i tidenes mest defensive formasjon. I nøden spiser fanden fluer, påpeker TV-eksperten.

- Han la om til samme formasjon ved pause mot Everton. Det var smart. Det virker inngangen til denne kampen også å være, legger Langli til om Premier League-klubben.

Den defensive formasjonen så lenge ut til å gjøre jobben for Liverpool, og vertene kom ikke til de helt store sjansen i løpet av første omgang.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Superspiss Samuel Eto'o hadde et skudd i farlig posisjon, men det reddet keeper Brad Jones mesterlig. For gjestene fikk utskjelte Jordan Henderson en stor sjanse.

Den tidligere Sunderland-spilleren ble spilt flott fri inne i 16-meteren, men fra litt spiss vinkel prøvde han å slå inn foran mål, i stedet for å avslutte. Ballen gikk til en Anzji-spiller.

Det skulle drøye før det ble nettsus, men rett før pause fikk Lacina Traore ballen fra en lagkamerat og vippet den flott over en utrusende Jones. Det sto 1-0 til pause.

Jaktet utligning
I andre omgang jaktet Liverpool utligning og kom svært nære da Anzji-keeper Vladimir Gabulov ga en farlig retur på et skudd fra Suso. Joe Cole klarte imidlertid ikke å ta vare på den.

For hjemmelaget var Lacina Traore et konstant uromoment på topp, og fikk flere gode sjanser. Liverpool-keeper Jones reddet en gang flott, mens Traore også skjøt utenfor i god posisjon.

Mens Liverpool etter hvert åpnet opp litt mer bakover, ble det store rom for vertene å kontre i. Anzji skapte flere farligheter, men det engelske laget holdt lenge unna for en ny scoring.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Flere mål ble det aldri i Russland, noe som betyr at hjemmelaget overtar ledelsen i gruppe A. Anzji står nå med sju poeng mot Liverpools seks.

Udinese og Young Boys spilte for øvrig 2-3 i gruppens andre kamp. Det betyr at Young Boys også har seks poeng, mens italienerne står med fire.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken