Det stormer i Liverpool om dagen. Mediene spekulerer i at det er en splittelse blant spillerne i Premier League-klubben og resultatene uteblir.

Det til tross for at Liverpool brukte store penger i sommer.

Nettavisen har tidligere skrevet om den såkalte transferkomiteen, de fem herrene som skal diskutere seg fram til Liverpools strategi på markedet.

Manager Brendan Rodgers har hardnakket hevdet at det er han som har siste ord når det kommer til overganger, men mer og mer tyder på at nordirens makt faktisk er ganske begrenset. Uansett, så har ikke Liverpools strategi på overgangsmarkedet vært vellykket og nå skal den angivelig under lupen.

Det er tydelig at systemet ikke fungerer optimalt.

- Kjenner ikke til
Det er Liverpools eiere, Fenway Sports Group, som har ønsket en komité. Manager Rodgers ønsket imidlertid ikke å uttale seg om dette da han fikk spørsmål om transferkomiteen på en pressekonferanse tirsdag.

- Det kjenner jeg ikke til, det er i hvert fall noe som holdes internt i klubben. Vi analyserer det vi gjør på banen og ser på hvordan vi kan bli bedre. Gjennom min karriere som trener og manager har jeg vist at jeg kan få til nettopp det. Liverpool er en stabil klubb, men vi er selvsagt skuffet over hvordan vi har prestert denne sesongen. Vi jobber hardt nå, sier han.

Liverpool Echo-journalist James Pearce er blant dem som kjenner Liverpool best og han trenger ikke å være like forsiktig i sine uttalelser.

I et intervju med nettsiden Anfield HQ nylig forklarte han litt nærmere hvordan han selv opplever komiteen og hvordan han vurderer Rodgers' posisjon.

Transferkomiteen består altså av Rodgers, daglig leder Ian Ayre, eiernes mann Mike Gordon, analysesjef Michael Edwards og speidersjef Dave Fallows.

Videre forteller Pearce at enn så lenge har det ikke kommet inn spillere som Rodgers ikke ønsker i klubben, men han får av og til en liste med to-tre navn, og der må han velge én av de aktuelle kandidatene. Det er ikke alltid at spilleren Rodgers i utgangspunktet har ønsket har værtpå den listen.

- Ville ikke ha ham
Grunnen til det kan være både overgangssum og lønn, mens det å overtale spilleren i noen tilfeller også har satt en stopper for en mulig overgang.

Pearce sier at Dejan Lovren er et klart Rodgers-kjøp, mens Emre Can og Lazar Markovic er spillere manageren i utgangspunktet ikke ønsket.

Liverpool Echo-journalisten mener dette reflekteres i laguttaket. Han mener også at venstreback Alberto Moreno ikke var noe førstevalg.

- Alberto Moreno er et interessant tilfelle. Rodgers hadde et ønske om å hente Ryan Bertrand fra Chelsea, men fikk i stedet Moreno. Rodgers ønsket også ny keeper. Han ville ha Michel Vorm fra Swansea, men komiteen ønsket ikke å betale det Swansea krevde for keeperen, sier James Pearce til Anfield HQ.

Alberto Moreno har tidvis sett ut som en hodeløs kylling i Liverpools forsvar denne sesongen og det er tydelig at spanjolen vil trenge tid på å tilpasse seg engelsk fotball. La Liga-ekspert Petter Veland har imidlertid tidligere uttalt at han har stor tro på spilleren og ser på ham som en framtidig landslagsmann.

Et av problemene med både Alberto Moreno og flere andre kjøp er imidlertid at de ikke virker skreddersydd og komfortable med Rodgers spillestil.

Det samme gjelder også for mye omtalte Mario Balotelli, som etter sigende heller ikke var en mann Rodgers i utgangspunktet ønsket, men som han ble overbevist av kollegaene i komiteen om å gi en sjanse likevel.

Da Rodgers ble ansett i Liverpool ønsket FSG å hente inn en sportsdirektør, noe nordiren ikke var begeistret for. Det er på grunn av dette at klubben i dag i stedet har den nå mye omtalte og til dels forhatte transferkomiteen.

Avviser uro
Redaktør i Liverpools norske supporterklubb, Torbjørn Flatin, sa følgende om transferkomiteen til Nettavisen tidligere i vinter.

- Personlig ønsker jeg transferkomiteen dit pepperen gror, med det forbehold om at det virker å være få som vet hvordan den eksakt fungerer. Min oppfatning av det er at den er ment som en kvalitetssikring av eierne, FSG, hvor både komite og manager må være enig om et spillerkjøp dersom det skal bli forsøkt å handle inn en spiller, forteller Liverpool-redaktøren videre, sa han.

Rodgers har mye å stri med om dagen og måtte også nylig avvise uro i spillergruppen til klubben. Ryktene oppsto etter tapet for Manchester United.

- Jeg har hørt her og der at det skal være uro i spillergruppen, noe som er helt usant. Stemningen i garderoben er veldig god. Dette er spillere med konkurranseinstinkt, og sist sesong vant de nesten ligaen. De er ikke fornøyde når de taper, men selve stemningen er god, sier Rodgers.

Liverpool møter Bournemouth i ligacupen onsdag.