Gå til sidens hovedinnhold

Brende blir Røde Kors-sjef

Børge Brende har takket ja til jobben som generalsekretær i Røde Kors.

Brende har på det nåværende tidspunkt permisjon fra Stortinget og jobber som managing director for World Economic Forum i Sveits.

Men mandag ble det kjent at den tidligere miljøvernministeren og næringsministeren skal over til Røde Kors.

- Med Børge Brende får vi en generalsekretær som kombinerer en lang erfaring fra det politiske liv med et glødende engasjement for frivillig virksomhet. Han har et bredt kontaktnett lokalt, nasjonalt og internasjonalt og besitter en unik kompetanse som vil være viktig for å utvikle Norges største humanitære organisasjon i årene som kommer. Vi er svært glad for at han har takket ja til jobben, sier Sven Mollekleiv, president i Røde Kors, i en pressemelding.

Brende fikk møte sine ansatt i Røde Kors under et allmøte klokken 12.00 mandag. Han tiltrer i stillingen i løpet av sommeren 2009.

- Jeg er stolt over å ha blitt valgt til generalsekretær i Røde Kors og ser frem til å være med å forme fremtiden til en av de viktigste frivillige organisasjoner i Norge og en av de viktigste bevegelser internasjonalt, sier Brende.

Brende overtar etter assisterende generalsekretær Ole Jørgen Krohn-Nydal som har vært konstituert i stillingen siden Trygve G. Nordby fratrådte stillingen i oktober 2008.

Kommentarer til denne saken