Gå til sidens hovedinnhold

Brenner 1,5 tonn kjøtt

Nå skal tollerne brenne flere tonn med smuglerkjøtt.

(iOslo.no) Tollerne på Svinesund stopper mange smuglere hver dag. Noen prøver å suse inn i Norge med narkotika og sprit, mens andre tenker mer på å bekjempe sulten.

- Lørdag morgen kom det to varebiler inn til kontroll hos oss, sier kontorsjef Wenche Iren Fredriksen ved tollkontoret Fredrikstad og Svinesund.

Det var to irakere som kjørte varebilene som hadde med seg litt i overkant mye kjøtt.

- Han ene hadde 663 kilo kjøtt med seg, og han andre hatt 831 kilo kjøtt i bilen. De sa begge at de hadde kjøpt kjøttet i Göteborg og skulle selge det til butikker i Oslo.

Nå kom aldri kjøttet så langt som til butikkene i Oslo. Men 1,5 tonn lam, okse og kylling ville normalt gitt dem en tollavgift på 138.527 kroner samlet.

- Det er mye kjøtt, innrømmer Fredriksen på grensa.

Hun vet ikke hvor i Oslo eller hvilke butikker som mottar smuglerkjøttet, men vet nøyaktig hva som kommer til å skje med kjøttet nå:

- Det skal brennes!

Sammen med andre kjøttbeslag ligger helgens beslag i en frysekonteiner. Når den er full, skal tollerne destruere varene ved brenning. Flere tonn med mat skal evaporere.

- Vi brenner alt samtidig, mange beslag som går opp i røyk ja. Jeg tror ikke det så voldsom lukt, smiler Wenche.

Og som en opplysning: Irakerne hadde med seg mye forskjellig kjøtt, men svin - dét fant ikke tollerne på Svinesund. Den ene av dem er allerede tatt for samme forbrytelse før. Politiet vil avgjøre hva som skjer med ham, er det eneste tollen kan si.

Det er blitt smuglet 1,5 tonn kjøtt før. Da måtte smuglerne møte i tingretten. Les saken her.


Les flere nyheter på iOslo.no

Kommentarer til denne saken