Mandag kveld satte Håvard Nielsen inn vinnermålet for Eintracht Braunschweig mot Nürnberg og sendte sin klubb opp på andreplass i 2. Bundesliga.

Dette var nordmannens tredje ligamål på to kamper og hans sjuende totalt denne sesongen. Braunschweig er nå for fullt med i opprykkskampen.

Nielsen kom til tysk fotball for et drøyt år siden, på lån fra østerrikske Red Bull Salzburg. Låneavtalen gjelder ut den inneværende sesongen.

Overfor Nettavisen innrømmer den norske landslagsspilleren at han ikke helt vet hva som venter ham når avtalen med Braunschweig renner ut.

- Ikke hørt noe
Det er fortsatt Salzburg som eier 21-åringen, men Nielsen har den siste tiden hørt svært lite fra klubben som hentet ham fra Vålerenga i 2012.

- Jeg har ikke tenkt så mye på hva som skjer etter sesongen. Jeg velger å holde fokus på det som skjer her nå og fram til sommeren. Vi får se hva som skjer. Braunschweig har ingen opsjon på kjøp og jeg har ett år igjen av kontrakten med Salzburg når låneavtalen her er over, sier han til Nettavisen.

- Jeg har hørt veldig lite fra Salzburg. Den forrige treneren, Roger Schmidt, pleide å ta litt kontakt, men den nye treneren, Adolf Hütter (ansatt i mai, 2014), har jeg ikke hært noe fra. Jeg liker meg veldig godt her i Braunschweig og håper å gjøre det bra her fram til sommeren, så får vi se om det åpner seg opp noen andre muligheter. Plutselig kan jeg få beskjed om at de vil ha meg med videre her, eller så kan det også være aktuelt med andre tyske klubber.

Akkurat nå føler nordmannen at 2. Bundesliga er det beste stedet å være.

- Det er et ekstremt bra sted å være. Nivået er bedre enn mange tror. Jeg er veldig fornøyd. Det var viktig for meg å komme meg til et bra nivå da jeg byttet klubb. Jeg gikk fra benken i Østerrike til fast spill i Bundesliga. Siden har jeg spilt fast og utviklet meg. Det var et veldig bra valg å komme hit.

Under tiden i Salzburg ble Nielsen plassert en del på kanten, men han er selv klar på at han trives best som spiss. Det får han spille i Braunschweig.

- Litt rart
Denne sesongen har det blitt en rekke såkalte «goalgetter»-scoringer.

- Det var viktig for meg å få de målene jeg har fått i de to siste kampene, først to mot Frankfurt og så ett mot Nürnberg. Det smakte veldig, veldig godt. Det var ekstra deilig at målet mitt ble helt avgjørende mandag.

(artikkelen fortsette runder bildet)

Mot Nürnberg var Nielsen på rett sted til rett tid i boksen og satte ballen forbi Nürnbergs keeper på kjølig vis. Slike scoringer har blitt et varemerke.

- Jeg har scoret en del slike mål før i år. Det er faktisk fem eller seks nesten helt like mål. Vi spiller oss rundt på én av sidene og legger ut 45 grader. Jeg får ballen og skyter i motsatt hjørne. Det er nesten litt rart at jeg har så mange like mål. Men det har jo fungert bra til nå, sier Nielsen.

- For meg er det ikke så nøye hvordan jeg får målene, så lenge det blir mål. Nå må jeg fortsette å score sånne mål. Som spiss må jeg være i boksen, det er der det skjer. Jeg vil hjelpe laget videre oppover på tabellen, sier han.

Også på landslaget har Nielsen fått et gjennombrudd som spiss denne sesongen og scoret blant annet et viktig mål mot Bulgaria i EM-kvalifiseringen.

21-åringen føler ikke han får det til like bra som kantspiller.

- Jeg trives best i spissrollen. Også i Salzburg startet jeg som spiss, men ble flyttet ut på kant etter hvert. Det gikk greit, men det holder ikke i en så stor klubb. Da henter de bare nye og bedre spillere. I vinduet etter at jeg og Valon Berisha kom dit, hentet de fire-fem nye spillere, to av dem spilte kant. I Braunschweig derimot har jeg gjort spissrollen til min. Nå har jeg scoret syv mål på 14 ligakamper og to i cupen. Det har fungert veldig bra, sier han.

- Har løsnet
Den tyske klubben, som også har Mushaga Bakenga og Vegar Hedenstad i troppen, åpnet sesongen svakt, men står nå med fem strake triumfer.

Nielsen drømmer om opprykk, men vet at det er uhyggelig jevnt.

- Vi åpent okay de første kampene i høst, men så tapte vi tre på rad. Spillet vårt var ikke mye å skryte av, det må jeg innrømme. Men da vi snudde 0-2 til 2-2 mot Greuter Fürth, løsnet det for oss. Nå har vi vunnet fem ligakamper og én cupkamp, seks seire på rad. Vi har ikke tapt på syv kamper. Jeg håper vi kan fortsette og få med oss et par seire til før vinterpausen, sier Nielsen.

- Men det er ekstremt jevnt. Mandag gikk vi fra åttende til andreplass på grunn av én seier. Taper vi to kamper, så seiler vi fort akterut, mener 21-åringen.

Julefeiring hjemme
Fire kamper gjenstår før Nielsen og lagkompisene får seg en pust i bakken. Den tyske vinterpausen er nok noe mange i andre store ligaer er misunnelig på.

- Det blir veldig godt å komme hjem og feire jul. Det er alltid godt å komme hjem til venner, familie og få ordentlig ro. Her er det kamp og trening hele veien, hver eneste uke. Når jeg drar hjem, skal jeg slappe av.

- Det er ikke alle ligaer som får fri slik, selv om de nok også kunne tenkt seg det, tror måljegeren.

2014 har vært et godt år for Nielsen, men han håper 2015 kan bli enda bedre, selv om framtiden er noe uviss.

- Det har vært et bra år. Det var et godt valg å dra fra Salzburg og jeg har hatt god utvikling i Tyskland, med tanke på alderen jeg er i. Det har vært ekstremt viktig å spille så mye som mulig på et høyt nivå. Jeg har også fått sjansen på landslaget igjen og spilt fra start de siste kampene. Det har vært artig og det var kult og stort å få det målet mot Bulgaria på Ullevaal.

- Nå må jeg ta med formen videre og beholde den over vinterpausen. Jeg håper å levere like bra over jul, både på klubblaget og i viktige landskamper, den første blir vel mot Kroatia i mars. Jeg har hatt et bra år, men håper selvfølgelig på et like bra 2015, også. Om ikke bedre, sier Nielsen.