Gå til sidens hovedinnhold

Brent levende i hevn

Dynket seks stykker i parafin da de kom ut av moské. Hevnet gårsdagen.

Militante sjiamuslimer brente seks sunnimuslimer levende som hevn for torsdagens blodige angrep i Irak.

Militante sjiamuslimer tok fatt i seks sunnimuslimer som var på vei ut av en moské i Irak, helte parafin over dem og brente dem levende. Episoden skjedde i nærheten av en militær kontrollpost, men soldatene grep ikke inn, melder nyhetsbyrået AP.

Handlingen var en hevnaksjon for det massive angrepet i den sjiamuslimske bydelen Sadr i Bagdad torsdag. 215 mennesker mistet livet i løpet av torsdagen. Les mer her

Brant flere moskeer
I tillegg ble fire moskeer og en rekke boliger brent i den sunnimuslimske bydelen Hurriyah. 25 sunnimuslimer er blitt drept og 14 skadd i denne bydelen i løpet av fredagen. Ifølge andre rapporter er det i tillegg meldt om at 23 mennesker er blitt drept andre steder i den krigsherjede byen. Dette skjer til tross for portforbudet som ble innført sent torsdag med hensikt å dempe eventuelle hevnreaksjoner for torsdagens blodbad.

- Militsen angrep og brant ned moskeene Ahbab al-Mustafa, Nidaa Allah, al-Muhaimin og al-Qaqaqa i raserianfallet som ikke tok slutt før de amerikanske styrkene ankom stedet, sier den iraksike piolitimannen Jamil Hussein.

De væpnede mennene angrep med granatkastere, maskingevær og automatrifler. Militsen nektet innbyggere å frakte likene ut av de brennende moskeene og husene.

Nektet å gripe inn
Ifølge Hussein var det flere irakiske politimenn og soldater til stede, men de nektet å gripe inn i hevnaksjonen. Militante sjiamuslimer angrep også en rekke andre sunnimuslimske moskeer flere steder i Bagdad fredag ettermiddag.

Skylder på USA
Den irakiske lovgiveren Qusai Abdul-Wahab legger skylden på USA for torsdagens aksjoner i Sadr. Han sier at de amerikanske styrkene må klandres siden de ikke klarte å avverge det koordinerte angrepet.

- Vi mener at okkupasjonsstyrkene står ansvarlig for disse handlingene, og nå krever vi at de trekker seg ut av landet eller setter en dato for utrekkingen, sier Abdul-Wahab i en pressemelding utstedt fredag.

Annan fordømmer
FNs generalsekretær Kofi Annan fordømmer de avskylige voldshandlingene som fant sted i Irak fredag og torsdag, kommer det frem av en pressemelding som er utstedt av Annans talskvinne Stephane Dujarric fredag.

Reklame

I kveld kan man vinne 467 millioner