59 personer ble drept, og over 200 skadd i en brann i nattklubben Santika på soi Ekkamai i Bangkok nyttårsaften. Området ligger et godt stykke fra turistområdene i den thailandske hovedstaden. Blant de skadde er 35 utlendinger.

Den norske ambassaden opplyser at lokalt politi eller sykehus ikke har registrert norske personer blant skadde eller døde.

Etterforskerne etter brannen i Bangkok nyttårsaften mener at flammene ble startet av fyrverkeri inne på utestedet Santika dance club. Flere av de som overlevde har fortalt dette.

1000 mennesker var inne i lokalene da det begynte å brenne. Mange døde som følge av brann og røykskader, men mange av ded 59 personene mistet også livet i panikken som oppsto.

I følge ITN har øyenvitnene fortalt at de først trodde rakettene var del av nyttårsshowet på scenen. Da de skjønte at dette ikke var tilfellet, brøt kaoset løs.

Artikkelen fortsetter under ITN-innslaget

HTML EMBED

Kaos
I kampen for å komme ut av det brennende utestedet ble flere trampet ihjel av folkemassene. Vitner på stedet har fortalt journalister at det bare var én utgang fra utestedet. En av de ansatte sier at det også var andre utganger. Hvis det er tilfelle, har ikke gjestene funnet disse utveiene.

- Alle dyttet mot hverandre for å komme seg ut så fort som mulig. Jeg så mennesker, spesielt unge jenter, som ble dyttet vekk og knust under mengden av folk som forsøkte å komme seg ut, sier Sompong Tritaweelap til AP. Tritaweelap bor i nabohuset til klubben, og så tragedien utfolde seg på nært hold.

Videoen fra Youtube som Nettavisen her publiserer, viser også noe av omfanget av tragedien.

Se video av redningsarbeidet her:

HTML EMBED
(Kilde: youtube.com. Nettavisen er ikke ansvarlig for eksternt innhold)

Justisministeren Pirapan Salirathavibhaga varsler nå en gjennomgang av brannvernreglene.

- Jeg har hørt at det bare var en brannutgang. Slik kan det ikke være, så vi må nok undersøke hva lovverket sier om dette, og gjøre noe med det, sier justisministeren Salirathavibhaga.

Vil passe på omdømme
- Jeg vil selv følge etterforskningen, for dette har å gjøre med omdømmet til landet vårt, sier han til Voa News.

Tidligere torsdag ble elektrisk feil fremmet som en trolig brannårsak. Denne årsaken er ennå ikke utelukket, men det skal altså ha blitt brukt fyrverkeri inne på utestedet.

Santika har vært et populært utested for unge mennesker i Bangkok. Nyttårsfeiringen var også en farvelfeiring. Utestedet skal nå flytte til nye lokaler.