Gå til sidens hovedinnhold

Brighton med stø kurs

Brighton jager playoff i Championship og bør ha en bra sjanse hjemme mot Burnley lørdag.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Zola gjør comeback i Premier League

Tippetips: United cruiser mot nytt ligagull
V75 Bjerke: Hansen i storform

En herlig lørdag står foran oss på lørdagens langoddsprogram, som for oss nordmenn krydres ekstra av Ski-VM der både jentene og guttene skal ut på skiathlon med hhv 15 km for jentene og 30 km for gutta. I tillegg er det hopprenn i liten bakke for gutta. På fotballfronten skal både Manchester United, Real Madrid og Barcelona i aksjon blant mange andre.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Norwich - Everton H 3,35
Fire poengdelinger på de fem siste for Norwich og tre av disse har endt 0-0. Men hjemmesterke Norwich har tatt skalpen til både Manchester United og Arsenal denne sesongen og er slett ikke til å kimse av hjemme på Carrow Road. Everton har ikke samme farten som tidligere i sesongen og har ikke bedre enn 2-3-2 på sine sju siste seriekamper og heller ikke bedre enn 4-6-3 på bortebane. Grant Holt er tilbake for Norwich lørdag og her må da oddssettingen vært feil. 3,35 på at Norwich tar enda en solid hjemmeskalp må være interessant og er et klart langskudd for oss lørdag.

Sheffield Wednesday - Ipswich H 2,55
Etter en svak periode i høst har Wednesday med 6-4-1 på sine elleve siste seriekamper, avansert til 19. plass på tabellen med sine 37 poeng, men det er kun to poeng ned til Wolverhampton under streken. 5-3-8 på hjemmebane i Sheffield. Wednesday-manager Dave Jones har et helt skadefritt mannskap å velge fra. Crystal Palaca har fått opp dampen igjen etter en formsvak periode og har avansert til 4. plass på tabellen med sine 58 poeng og har kun fire poeng opp til Hull på 2. plass. Det er likevel verd å merke seg at det er hjemme på Selhurst Park hovedtyngden av poengene kommer (11-5-1), borte er Ian Holloways gutter klart mer medgjørlige (5-5-6). Palace har fremdeles seks spillere ute med skade, men ingen nye den siste uken. Vi ville nok satt formsterke Wednesday til knepen favoritt, men Norsk Tipping har valgt å sette Palace til favoritt. I det lys synes vi helt klart 2,55 på at Wednesday tar denne fortjener plass som lørdagens andre langskudd.

Sjur Røthe - Alex Harvey H 1,93
Vossingen Sjur Røthe gjorde en flott fellesstart i Davos sist helg og er faktisk en medaljekandidat i dagens skiathlon dersom alt fungerer. Alex Harvey tok bronse på sprinten torsdag, men har ellers vært ujevn denne sesongen. Vi synes denne duellen ser helt jevn ut på forhånd og ville satt 1,70 - 1,70. Når Norsk Tipping da vurderer denne til 1,93 1,60, synes vi det er vel verd å prøve noen kroner på Røthe i denne duellen.

Dagens avslag
Arsenal - Aston Villa
Det står faktisk 2-0-2 på de fire siste tilsvarende på Emirates og et desillusjonert Arsenal trenger ikke være en uoverkommelig oppgave for Villa lørdag. Av alle lavoddsere denne lørdagen, må 1,23 på Arsenal-seier være blant de aller dårligste. Aston Villa har kommet seg den siste tiden og skadeproblemene er langt færre nå. Her er det bare å styre unna.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

Dagens spill
Brighton - Burnley
Sist helg ble Brighton det andre laget denne sesongen til å ta alle poengene borte mot serieleder Cardiff og dermed er det kun to poeng opp til playoff for Gus Poyet og Brighton som innehar 7. plass. Litt vel mange uavgjorte på hjemmebane (6-7-3), hindrer laget fra å ligge høyere på tabellen. Midtbanespilleren Liam Bridcutt soner sin første av to kampers karantene lørdag, men til gjengjeld returnerer Ashley Barnes etter tre kampers karantene. Will Hoskins er ellers eneste spiller som garantert ikke er klar lørdag.

Middelhavsfarer Burnley ligger på 12. plass med sine 44 poeng og har åtte poeng opp til playoff og ni poeng ned til trøbbel. Variable 2-2-2 på de seks siste seriekampene, borte står laget med greie 5-3-8. Ross Wallace og Michael Duff er begge ute.

Brighton har slått topplagene Hull og Cardiff i to av sine tre siste seriekamper og da skal bortesvake Burnley være en overkommelig oppgave. 1,85 for hjemmeseier på playoffjagende Brighton ser ut som et bra spill lørdag. Kampen kan spilles som singel, men vi tar med en svært viktig bunnkamp fra Frankrike.

Troyes - Bastia
For ganske nøyaktig en måned siden lanserte vi spill på Troyes hjemme mot Brest og Troyes gjorde jobben med 2-1 seier. Har etterpå spilt tre strake poengdelinger, mot Lille (b), Sochaux (h) og Toulouse (b) og står altså med 1-3-0 på sine fire siste serieakamper. Er imidlertid fortsatt nest sist på tabellen med sine 19 poeng og har fem poeng opp til Reims på sikker plass. 3-6-4 på hjemmebane. Av de som har bidratt denne sesongen savnes kun Eloge Enza-Yamissi (m) i kveld. Han har startet i tolv seriekamper.

Kveldens motstander Bastia ligger på 15. plass med sine 26 poeng og har kun tre poeng ned til Evian på øverste nedrykksplass. Bastia har som vanlig sin store styrke hjemme på Korsika (5-1-6), på bortebane utgjør sjelden laget noen trussel (2-4-7). Formen er helt fraværende med 1-1-4 på de seks siste seriekampene og tre av de fire siste borte er tapt. Både Julien Sable (m), Ilan (f) og Yannick Cahuzac (m) mangler i kveld.

Hjemmeseier betales med 2,00 i kveld og Troyes er altså formlaget av disse to. Vi tror det er bra sjanse for at Troyes holder liv i drømmen om videre eksistens i Ligue 1 i kveld og kombinerer denne med seier til Brighton.

Totaloddsen på denne dobbelen er 3,70 og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 2 lørdag (spillestopp kl 15.55):
Kamp 75 Brighton - Burnley 1,85 3,00 3,30
Kamp 119 Troyes - Bastia 2,00 2,90 3,25
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken