Politiet i Dubai informerte denne uken om at elleve personer brukte utenlandske pass, deriblant britiske pass, da de reiste til Dubai og angivelig drepte en Hamas-kommandant i forrige måned.

De etterlyste drapsmennene er ennå på frifot, men mange spor peker i retning mot den israelske etterretningstjenesten Mossad.

Det ble kjent at passene var falske og statsminister Gordon Brown sa han ville iverksette en granskning for å komme til bunns i saken, og finne ut hvorfor britiske pass ble benyttet i aksjonen.

Men nå ser det ut til at det er et vendepunkt i saken.

- MI6 ble tipset om aksjonen
Den britiske etterretningstjenesten MI6 fikk tips om at israelske agenter skulle gjennomføre en aksjon og bruke falske, britiske pass, skriver Daily Mail.

Et medlem av Mossad hevder det britiske utenriksdepartementet også ble informert om saken bare noen timer før Hamas-kommandanten ble drept på et luksushotell i Dubai.

Tipset inneholdt ikke informasjon om hvem som var målet eller hvor drapsligaen skulle slå til. Men påstanden om at Storbritannia visste om at britiske pass skulle brukes i en aksjon, kan føre til press på Det britiske utenriksdepartementet og tvinge dem til å fortelle hva de faktisk visste om saken.

Daily Mail har fått informasjonen fra en britisk etterretningskilde, som igjen har snakket med en Mossad-agent.

- Dette er et nåværende medlem av israelsk etterretning. Han forteller at den britiske regjeringen ble informert i korte trekk om hva som skulle skje før aksjonen fant sted, sier etterretningskilden til avisen.

- Britene var ikke involvert og de kjente ikke til navnet på målet. Men de ble informert om at disse personene reiste med britiske pass, sier kilden.

Ville varsle britene
Videre understreker kilden at dette ikke var en anmodning fra Israel om å bruke britiske pass, men heller en gest for å varsle om at saken kunne eksplodere.

Det britiske utenriksdepartementet benekter enhver kjennskap til saken, og hevder de mottok informasjonen om de britiske passene bare timer før politisjefen avholdt en pressekonferanse tidligere denne uken.

20. januar ble Hamas-kommandanten Mahmoud al-Mabhouh (50) funnet død på sitt hotellrom på luksushotellet Al Bustan Rotana i Dubai.

Hamas, som er den palestinske islamistiske gruppen som tok over kontrollen på Gazastripen i 2007, opplyser at Mabhouh var i Dubai for å kjøpe våpen til den militante gruppen. De anklager israelske Mossad-agenter for å stå bak attentatet.