Gå til sidens hovedinnhold

Bro blåste vekk - kvinne isolert

Nå har kvinnen (60) mat til seg og 120 geiter i tre dager.

(iBergen.no) Lørdag formiddag kom et kraftig vindkast som blåste vekk broen som ligger i bygden Skjold i Etne kommune i Hordaland.

På den ene siden av broen ligger to gårder og noen hytter. På en av gårdene bor Annlaug Myhre sammen med en annen person hun ikke ønsker å nevne. På gården har hun også 120 geiter.

Broen som ble blåst av gårde over en elv og Myhre karakteriserer situasjonen som kritisk ettersom hun og dyrene er isolert på den ene siden av bygden.

- Foreløpig har vi nok mat til oss og dyrene, men det varer bare i tre dager. Det er umulig for oss å komme oss noe sted så lenge broen ikke er der. Det er bare å håpe at det blir ordnet så snart som mulig, sier Myhre til iBergen.no.

På grunn av den sterke vinden tør hun ikke å gå ut av huset annet enn når hun skal mate dyrene og se til dem. To ganger per døgn mater hun dem.

- Jeg er redd for hus og dyr. Situasjonen er kritisk og jeg er bekymret. Nå var det noen her fra kommunen, men de vet ikke når broen blir klar igjen, sier Myhre til iBergen.no.

Fagansvarlig vei i Etne kommune Åmund Moe har vært på befaring for å se på skadene, men kan ikke love når broen blir klar igjen.

- Vi må vente og se an situasjonen. Vi kan ikke gjøre noe så lenge det blåser så mye som det gjør. Nå begynner også snøen å komme. Vi får bare håpe at det ordner seg så raskt som mulig, det blir hver fall ikke gjort noe før søndag, sier Moe til iBergen.no.

På nabogården er det om lag 120 sauer og det skal ifølge Myhre bo to mennesker der. Det er usikkert om det er personer i hyttene i området.

Her kan du prøve TV 2s nye værsider.

LES OGSÅ:
Vestlandet blåser over ende

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå