Gå til sidens hovedinnhold

Brødre robbet stebestefar

Den eldre mannens konto ble systematisk tappet for å finansiere brødrenes Playstation-spill.

(iBergen.no) Nå har begge stebarnebarna på 21 og 28 år fått ytterligere en prikk på de allerede fyldige rullebladene.

Stjal på handeltur
Mannen i begynnelsen av 70-årene ante ingenting om at hans tidligere kjærestes barnebarn med jevne mellomrom loppet han for penger. Den eldre mannen var syk og pleietrengende i fjor høst og glad for den hyppige hjelpen han fikk fra 21-åringen. Blant annet gjorde han betalt husarbeid og innkjøp av mat.

Den tillitsfulle stebestefaren overlot minibankkortet og pinkode til 21-åringen når han skulle handle. Men den unge mannen benyttet da anledningen til å samtidig forsyne seg grovt av stebestefarens oppsparte midler. I over to måneder tappet han kontoen hans for til sammen 17.100 kroner. Ved et par anledninger fikk han også storebroren med på tyveriet.

Tom konto
Like før jul oppdaget stebestefaren den lyssky virksomheten til de unge mennene. Da var kontoen skrapet. Skuffet anmeldte han saken til politiet.

- Vi brukte pengene til å kjøpe Playstation-spill og alkohol, forklarte brødrene i Bergen tingrett forrige uke.

Ville gjøre opp for seg
Begge tilsto delvis forholdet og fortalte at de hadde betalt tilbake deler av beløpet. I retten sa de seg villig til å betale resten av pengene de skyldte.

21-åringen ble dømt til 30 dager fengsel, mens 28-åringen fikk 21 dager. Begge fikk betinget fengsel og hver sin bot på 2000 kroner. I tillegg må de betale erstatning på til sammen 13.600 kroner til stebestefaren.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis