Gå til sidens hovedinnhold

Broilerne grilles med flørt og politikk

Heftige diskusjoner og flørting står i fokus når ungdomspolitikerne møtes på sommerleirer. Sjekk hva ditt parti lokker sine broilere med.

Senterungdommen har allerede hatt sommerleir, på Jomfruland i Telemark. Omtrent 100 stykker deltok på leiren som ble avsluttet søndag 27. juni. På leiren opplevde «glade senterungdommer» både nattlig spøkelsesvandring gjennom skogen på øya og «interessante foredrag og debatter».

Til utlandet
Unge Venstre har sommerleir fra 28. juli til 1. august på Hove leir utenfor Arendal. Men dette ungdomspartiet nøyer seg ikke med bare én leir. Unge Venstre avsluttet nylig en sommerleir på Balkan sammen med partiets søsterpartier. Fra 8. til 14. august skal medlemmer fra Unge Venstre også delta på en leir i Barcelona der temaet er «Små nasjoners rolle i en globalisert verden».

Talentiader i skuddet
Sosialistisk Ungdom skal til Risøya utenfor Tvedestrand fra 27. juli til 1. august. Partiet satser på sos og sosialisme + en aldri så liten talentkonkurranse, nemlig «SU Grand Prix».

Kristin Halvorsen kommer ikke på årets SU-sommerleir, men AUF har tradisjon for å invitere lederne i moderpartiet på sine sommerleirer.

AUF skal ha sin sommerleir på Utøya i Buskerud fra 14.-18. juli og frister sine medlemmer med konserter med band som Ravi og DJ Løv, Equicez og Amulet og stand-up-show med Sturla Berg Johansen. Idolfeberen har også nådd AUF, og partiet lover at medlemmene skal få vise fram talentene sine.

- 18 års grense for alkohol

Fremskrittspartiets Ungdom legger opp til mye trim på sin sommerleir fra 5.-8. august på Hove leir i Arendal.

-Her har en blant annet flotte badestrender, fotballbane, basketballbane, sandvolleyballbane, kiosk, utleie av robåter og mye mer, reklamerer partiet med på sin hjemmeside.

Programmet er ikke klart, men partiet «kan røpe at det vil bli både eksterne og interne foredrag, samt flere konkurranser med flotte premier».

Eliteskole i Unge Høyre
Kristelig Folkepartis Ungdom og Unge Høyre derimot pleier ikke å arrangere sommerleir for sine medlemmer. Begge partiene har nylig hatt landsmøter, og Unge Høyre satser heller på årlige eliteskoler for sine medlemmer.

- Disse kursene er for de beste folkene der de blir plukket ut for å lære å utvikle seg. Vi gir dem verbalgrilling, sier generalsekretær Steinar Gamre i Unge Høyre.

- Kan dette gi et inntrykk av at Unge Høyre ikke er for ungdom flest?

- Vi har hatt disse kursene i 40 år. Det er en god Unge Høyre tradisjon. Vi kan ikke begynne å forandre på det.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat