Gå til sidens hovedinnhold

Brøt sammen i varetekt

Barbora Skrlova (33) var totalt uforberedt på varetektsfengslingen i Tsjekkia.

BRNO/OSLO (Nettavisen): I denne cellen i Brno sov 33 år gamle Barora Skrlova fra onsdag til torsdag. Kvinnen som levde som en 13 år gammel gutt i Norge, trodde at hun skulle slippe fri da hun kom hjem til Tsjekkia, og var totalt ufoberedt på å bli siktet og varetektsfengslet torsdag.

Etter at hun ble funnet på et overnattingssted i Tromsø for en uke siden, ble hun varetektsfengslet i Oslo. Der sa hun ja til å bli sendt hjem til Tsjekkia. Da hun ankom Praha med fly onsdag, ble hun møtt av tsjekkisk politi som kjørte henne til domstolen i byen Brno. Der ble hun satt på glattcelle i påvente av fengslingsmøte torsdag.

Se TV 2s reportasje fra Tsjekkia her.

Varetektsfengslet
Torsdag håpet hun at domstolen ville slippe henne ut av varetekt. Skrlova er siktet i Tsjekkia for å ha levd under falskt navn, og for å ha rømt fra et barnehjem.

Under et lukket fengslingsmøte torsdag ble hun varetektsfengslet for en lengre tid. Årsaken er at politi og domstol frykter at hun igjen vil rømme.

- Det var svært krevende for hennes mentale helse å få høre dette fra politiet i dag. Hun hadde håpet å bli satt fri i dag, sier hennes advokat til Nettavisen.

Da Skrlova kom fra Norge, trodde hun at hun bare skulle forklare seg for politiet, for deretter å bli sluppet fri. Ifølge advokaten reagerte kvinnen som et barn, og brøt sammen da hun innså at politiet ikke ville slippe henne løs. Advokaten sier at 33-åringen er i psykisk og fysisk dårlig form. Hun har ennå ikke blitt avhørt av politiet.

Ukjent rolle i overgrepssak
Den 33 år gamle kvinnen var sliten allerede før hun kom til hjemlandet sitt onsdag. I flere dager hadde hun sittet varetektsfengslet i Norge etter at hun ble pågrepet i Tromsø i forrige uke. Norsk politi trodde da de lette etter 13 år gamle Adam som hadde gått på Marienlyst skole. Gutten viste seg altså å være en kvinne.

Skrlova er knyttet til Tsjekkias mest omtalte barnemishandlingssak, der en sekt skal ha mishandlet en gutt på det groveste. I huset der overgrepet skjedde, levde hun som den 13 år gamle Anika.

Hynek Olma i det tsjekkiske politiet har tidligere sagt til iOslo.no at politiet ikke kjenner til om Skrlova er et vitne, et offer eller en medsammensvoren i barnemishandlingen.

LES: - Hun skulle bli sektleder

- Det er derfor hun nå må forklare seg for oss, han hun sagt. Foreløpig er ikke Skrlova siktet for medvirkning i denne saken.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen