Sammenlagtfavoritt Alberto Contador måtte bryte Tour de France med brudd i leggen etter en velt på mandagens etappe.

Spanjolen gikk i bakken 95 kilometer fra mål mellom andre og tredje stigning på den tiende etappen. En røntgenundersøkelse konstaterte at Contador har pådratt brudd i leggbeinet.

Ifølge Tinkoff-Saxos sportsdirektør Philippe Mauduit må sykkelstjernen gjennom en operasjon.

– Veien var ikke god. Contador veltet etter å ha mistet taket på styret. Akkurat nå er vi alle berørt av dette. Det er bra at vi nå har en hviledag. Onsdag må vi fortsette rittet, sa Mauduit.

Prøvde å sykle videre

Contador forsøkte å fortsette etter velten, men etter å ha kjempet seg gjennom 20 kilometer var det slutt. Han takket lagkamerat Michael Rogers, stoppet opp og gikk av sykkelen.

– Lagets forsøk på å bringe Alberto tilbake var vanskelig på grunn av det kuperte terrenget og den høye farten i feltet. Etter 20 kilometers jakt var han ikke lenger i stand til å trå rundt på pedalene, opplyste Tinkoff-Saxo før det ble klart at Contador hadde brukket leggbeinet.

To favoritter ute

Med Contador ute har Tour de France mistet to av sine største sammenlagtfavoritter. Tittelforsvarer Chris Froome veltet to ganger og brøt det tradisjonsrike rittet på femte etappe.

Froome var raskt ute med å støtte rivalen på Twitter.

– Stort tap for Tour de France i dag. God bedring, Alberto Contador. Jeg håper å se deg i Vueltaen, tvitret Froome.

Contador lå på niendeplass før mandagens etappe, 4.08 minutter bak lederen Tony Gallopin.

Også nummer tre i sammendraget før mandagens etappe, portugisiske Tiago Machado, var i bakken. Det så lenge ut som han måtte bryte, men kom seg til slutt på sykkelen igjen. (©NTB)