Følg debatten om gjenopptakelsen direkte her.

Advokat Sigurd Klomsæt mener det ikke er lagt fram nok tilstrekkelig med bevis for å dømme Viggo Kristiansen.

Dømt etter følelser
- Jeg tar utgangspunkt i at Viggo Kristiansen ble utsatt for krenkelser av menneskerettighetene, fordi det ikke var likevekt mellom partene, og fordi han ble dømt etter følelser, ikke realiteter, sier Klomsæt til NRK.

Etter å ha gått gjennom dokumentene i Baneheiasaken, mener Klomsæt at det allerede eksisterer tekniske funn viser at den andre gjerningsmannen i Baneheia ikke kan være drapsdømte Viggo Kristiansen.

- Ikke bevis
Den andre dømte i saken, Jan Helge Andersen, tilsto i retten og fikk 19 år. Kristiansen har nektet enhver form for skyld. 29-åringen sitter nå på Ila fengsel, dømt for voldtekt og dobbeltdrap. Han soner 21 år.

Klomsæt påstår at Kristiansen ble dømt uten at det foreligger ett eneste kvalifisert teknisk bevis mot ham. Han mener også at dommene er basert på Andersens forklaring, skriver fvn.

-Jeg er uforstående og undrende til hvorfor det i en så omstridt sak fortsatt finnes både DNA-profiler, fiber og fingeravtrykk som politiet aldri har brydd seg om å identifisere. Ikke minst gjelder dette et fem centimeters blondt hårstrå, med rot, som ble funnet i en blodflekk på åstedet. Dersom politiet hadde gått bredere ut, så hadde det vært mulig å finne hvem andre enn Andersen som var på stedet da jentene ble mishandlet og drept. Hårstrået tilhører nemlig verken Andersen eller Kristiansen, opplyser advokat Klomsæt.

Advokat Klomsæt kritiserer politiet for at de ikke har gjort mer for å sjekke DNA-profilen til andre personer i Andersens omkrets, skriver Dagbladet.

Kritiserer presse, politi og forsvaret
I gjenopptakelsesbegjæringen går Klomsæt hardt ut mot pressen, politiet og Kristiansens forsvarsadvokater under rettssaken mot han, skriver fvn.

Advokaten mener mediedekningen forhåndsdømte Kristiansen.

-Media fungerte ikke i noen kritisk rolle. Politiet var selektiv i sin informasjon. Det var bevisst å vinkle negativt og mot Viggo Kristiansen. Terskelen har ikke i noen sak etter krigen vært lavere for å havne på avisenes førstesider, skriver Klomsæt i begjæringen.

I den samme gjenopptakelsesbegjæringen, kritiserer Klomsæt Kristiansens forsvarere for å ha gjort lite for å motvise den ensidige saksfremstillingen fra politiets side.

Vil renvaskes
Viggo Kristiansen har hele tiden nektet for enhver befatning med saken. Han ble utpekt som hovedmann i saken av domstolene.

- Jeg er Norges mest forhatte mann, men har gnist til å kjempe videre for min uskyld, sier Kristiansen til VG.

Han håper nå at en ny vurdering av beviset i saken.

- Med begjæringen om gjenopptakelse håper jeg på en rettferdig rettssak. Jeg har ikke gjort noe jeg er dømt for. Hadde jeg begått drapene, ville jeg tilstått. Uskyldig soner jeg heller resten av livet enn å innrømme noe for bare å slippe ut før, sier 29-åringen.

Har mottatt begjæringen
Nestleder i gjenopptakelseskommisjonen, Ann-Kristin Olsen, sier til Fædrelandsvennen at Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker har mottatt begjæringen fra Sigurd Klomsæt. Selv om begjæringen er mottatt, betyr ikke det at Kristiansen automatisk vil få innvilget ønsket. Til avisen opplyser hun at det skal mye til for å få innvilget begjæringen, spesielt hvis det ikke foreligger nye bevis.

- Hovedbegrunnelsen for at en sak blir gjenopptatt er at det kommer fram nytt bevis i saken som kan gi grunnlag for frifinnelse eller mildere straff, sier Olsen.