Snowboardstjernen Daniel Franck fyrer i siste nummer av Henne løs mot snobben på Snarøya, hvor han selv bor - og mener de ikke tar seg god nok av barna:

«Men å stille på sommeravslutning, det har de ikke tid til. Da sender de filippinske damer for å passe på barna. Hvorfor i helvete har disse menneskene barn i det hele tatt?, spør han»

- Rett i mye
- Franck har rett i mye. Det veldig bra at han er så ærlig, men jeg vil være forsiktig med å kritisere «hjemmefruene». Det er vel ikke særlig bedre hvis du jobber, men begynner å drikke deg dritings fra klokka 16 - og gir fullstendig blaffen i barna, sier forfatter av «Frognerfitter», Alexia Bohwim, til Nettavisen.

«Det er så mange «vinhorer» på Vestkanten»

Alexia Bohwim

Franck tilnærmer seg alkoholpoblemet slik i Henne-intervjuet:

- Det er nok ikke tilfeldig at politiet stadig har promillekontroll på Snarøya om formiddagen. [...] De får nok stor uttelling for ressursbruken takket være alle de hjemmeværende husmødrene som gir hverdagen en ekstra piff med drammeflasken, sier han.

Bohwim er ikke i tvil om at problemet er stort bak den flotte fasaden:

Barnebidrag til fester
- Drikkingen er utbredt. Det er så mange «vinhorer» på vestkanten. Fordi fasaden er fin, kan du tillate deg mye. Mange fraskilte kvinner i jobb, sykmelder seg og bruker barnebidragene fra sine rike eksmenn på festing og seg selv, sier hun.

- Målet er for mange å kapre en ny rik mann, og festingen skjer i form av utenlandsturer/skisteder/ved å gå ut å spise -såkalt «sossefesting» - som påskudd for å slippe å være sammen med barna sine - og for å drikke.

Hun mener den daglige drikkingen av vin og «GT» - og minimalt samvær med barna - gir barn som kjøpes fri og blir fullstendig uten oppdragelse.

Daniel Franck kritiserer også all den kjøpte lykken: «Folk vil bo på de rette stedene, med stuer som sykehuskorridorer og kjøkken som lik-kjellere. Den materielle glefsinga er ikke bra», sier Franck til bladet.

- Grådige barn
Bohwim mener grådigheskulturen er «ekkel»:

- Grådighetskulturen overføres lett til barna. Fruene vil jo at barna skal «bli noe», men overfører sin egen grådighet til dem. Resultatet er ofte barn som mangler gode holdninger og verdier hjemmefra, mener Bohwim.

Hun fortsetter:

- Damene er mye alene, kjeder seg, begynner å drikke, gir blaffen i barna. Det har jeg sett så mange eksempler på, sier Bohwim, som selv er født og oppvokst på Frogner.

Bohwim betegner utviklingen som «trist»:

- Bortskjemte
- Historien gjentar seg. Den gjelder også min generasjon. Det er trist at vi begår de samme feilene i 2008. Mange av fruene på vestkanten er «jævlig bortskjemte» - og de er vant til at andre tar seg av barna deres. De følger i sine mødre og bestemødres spor - og hvis de gjør opprør, er det ved å være utro.

- Men det er jo mannen allerede, sier hun.

Hun mener foreldregenerasjonen har skyld i mye av dette:

- Unge damer tar etter og blir skikkelig «Frognerkjerringer», ikke kule i det hele tatt. Dette blir fort kjedelig for mannen, som trenger litt ramp, sier hun.

Vil vise seg frem
Bohwim har en annen erfaring enn Franck med sommeravslutningene.

- Min erfaring er at her stiller de! I tipp-topp utstyr, for å vise frem sin vellykkethet. Det gjelder å «være fin nok» og vise kjernefamilien. Jeg ble nok litt truende og passet ikke inn i bildet, sier Bohwim.

Hun mener Snarøya har utviklet seg som et sted for «oppkomlinger»:

- Helt hysterisk
- Nå er det helt hysterisk på Snarøya. På Frogner er det tross alt mer hummer og kanari, hvor også utlendinger bosetter seg, mens på Snarøya er utlendingene praktikanter.

Ifølge Bohwim forsterker tendensen seg jo lengre vest du kommer:

- Det er pengene som styrer!