Gå til sidens hovedinnhold

Bruker kronprinsen til å forsvare seg

Håper på midlere straff i Norge.

(SIDE2:) Svindelsiktede Waleed Ahmed (21) forsøker å utnytte sine mektige bekjentskaper for å få mildere straff.

Det kommer fram av et brev han har sendt til påtalemyndigheten, som NRK har fått tilgang til.

Fengslet for Bieber-juks
Ahmed sitter for tiden fengslet i Los Angeles i USA, anklaget for å ha svindlet til seg nesten seks millioner kroner ved å selge rettigheter til Justin Bieber-konserter her i Skandinavia.

Dette var rettigheter han ikke hadde. Ahmed ble pågrepet i San Fransisco i mars.

Nå nærmer det seg domsavsigelse i saken, og Ahmed ser ut til å gjøre det han kan for at fengselsstraffen skal bli kortest mulig.

(Artikkelen fortsetter)

Grønne gründere
Sammen med partneren Flemming Bordoy gjorde Waleed Ahmed det lenge svært bra med selskapet Grønt Norge. Gründeren ble omtalt som «Norges Mark Zuckerberg», mannen som startet Facebook.

Selskapet, som var statsstøttet gjennom Innovasjon Norge, utviklet en solcellelader for iPhone, kalt Javabox 2. Ahmed fikk stor medieomtale, og uttalte at de solgte for millioner av dollar. Han var på TV og forklarte ungdom om hvordan de kan gjøre det stort, han fikk møte ministere, og ikke minst fikk han omgås de kongelige.

På Skaugum
Sommeren 2011 ble Ahmed og partner Bordoy invitert av kronprinsparet til å spise middag på Skaugum. Til samme middag var også tidligere statsminister og leder i Verdens helseorganisasjon, Gro Harlem Brundtland, tidligere generalsekretær i FN, Kofi Annan, gründer av den amerikanske TV-kanalen CNN og dronning Rania av Jordan, for å nevne noen. Norsk næringsliv var også godt representert.

Ved en senere anledning fikk Ahmed en ny invitasjon av Kronprinsen, denne gang til å snakke om verdighet på et arrangement i regi av stiftelsen Global Digninty, et prosjekt kronprinsen lenge har vært engasjert i.

En bløff
Det var DN.no som i 2012 avslørte at hele selskapet var en bløff. Gründerne hadde hevdet å ha solgt flere hundre tusen av den miljøvennlige telefonladeren til store teleselskaper som Telenor, AT&T og FCC. Bare måneder før avsløringen uttalte de at forventet å omsette for 40 millioner kroner i 2011, opp fra 17 millioner året før.

(Artikkelen fortsetter)

Vil ha mildere straff
Nå forsøker altså Ahmed å bruke kontaktene fra storhetstiden for å få en mildere fengselsstraff i Bieber-billettsaken. Han har tilstått forholdene, men mener likevel han er delvis uskyldig I brevet NRK har fått tak, henviser han blant annet til Kronprinsen, og en tidligere FN-ambassadør.

– Andrew Young betrakter meg som sin sønn, og da han fant ut at jeg var arrestert i San Fransisco ringte han umiddelbart til statsadvokat Andre Biorrette i Los Angeles. Young fortalte at han hadde møtt meg gjennom kronprinsen av Norge, hans majestet Haakon Magnus, og at han hadde vanskelig for å tro at jeg kunne ha gjort noe slikt. Videre fortalte han til statsadvokaten at jeg sannsynligvis hadde blitt ført bak lyset av noen andre, og at jeg er en hardtarbeidende ung mann som elsker å jobbe, skriver Waleed Ahmed.

(Artikkelen fortsetter)

Har tilstått
Ved å skrive brevet håper Ahmed å få sone i Norge.

– Mine tårer kan ikke bevise min uskyld. Men jeg tror kraften av mine rene tanker og følelser kan hjelpe meg med å kaste lys over uskyldigheten, som trenger luft til å vokse og utvikle seg hos meg, skriver Waleed Ahmed i det emosjonelle forsvarsbrevet.

Påtalemyndigheten i USA krever en straff på fem år og tre måneder, mens Ahmeds forsvarer mener 18 måneder er en riktig straff, det skriver magasinet dagensit.no.

NA24 har vært i kontakt med Slottet, og spurt hva de mener om at Ahmed bruker kronprinsen til å forsvare seg. Slottet ønsker imidlertid ikke å uttale seg om denne saken.

Reklame

På tilbud: Den norske skogsmaskinen barna elsker

Kommentarer til denne saken