Gå til sidens hovedinnhold

Bruker naken-MMS uten lov

Kunstneren bruker nakenbilder fra nettet uten tillatelse.

Samtidskunstner Ole John Aandals nye utstilling presenteres av Porsgrunn kunstforening, og består av fire serier. Delen hvor MMS-bilder fra internett blir tatt i bruk har kunstneren kalt «Never try to trick me with a kiss».

Ifølge kunstforeningens hjemmeside vises 53 bilder av norske ungdommers lettkledde selvportrett på fire LCD-skjermer. Og kunstneren har ingen betenkeligheter med å bruke bildene uten ungdommenes tillatelse, skriver NRK.

- Hvorfor skulle jeg det? Jeg jobber med samtidskunst, og vår samtid består veldig mye av fotografi. Hvis vi må spørre BMW eller Coca Cola hver gang vi skal fotografere noe der en bil eller en colaflaske er med i bilde, så vil det være veldig vanskelig å være samtidskunstner, sier Aandal til NRK.

Han anser det som uproblematisk å bruke det han anser som en del av vårt felleseie, altså det som er på internett, tv eller i aviser. Aandal mener at denne delen av utstillingen setter fokus på våre nye medier, blant annet at vi via MMS kan fotografere overalt og deretter sirkulere bildene på internett.

- Plutselig har vi situasjoner hvor vi finner ting på internett, tv eller ute i offentligheten som tidligere var en del av det private rommet, forklarer kunstneren.

Aandal ønsker å formidle kunnskap om hvordan det fotografiske mediet påvirker våre liv.

I sin helhet viser utstillingen arbeid fra Ole John Aandals 30 år lange karriere. Utstillingen vises på Bratsberg bruk i Porsgrunn fra 17. november til 21. desember i år.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai