Babyen var blitt påført 50 forskjellige skader på kroppen, viser obduksjonsrapporten.

Det inkluderer en brukken rygg, ni brukene ribbein, flere skader i munnen, et avrevet øre, flere blåmerker på kroppen, kuttskader i hodet, i tillegg til at fingernegler og tånegler var blitt fjernet.

Babyen bodde sammen med moren (27), hennes kjæreste og deres leieboer i Haringey i Nord-London.

Funnet skyldig
Gutten døde i august i fjor etter måneder med mishandling, og nå er de involverte funnet skyldig for å ha forvoldt babyens død, skriver The Times.

Barnemoren er dømt for å ha ignorert mishandlingen, som ble utført av kvinnens kjæreste og parets leieboer. Mens de to mennene er dømt i en domstol for å ha forårsaket barnets død.

Straffeutmålingen for de tre involverte finner sted i desember og strafferammen er 14 års fengselsstraff.

Babyen var tilknyttet det britiske barnevernet, som holdt tilsyn med barnet samtidig som at mishandlingen pågikk i flere måneder.

Gutten var blitt sendt til sykehus med omfattende skader en titalls ganger før han døde. Men både leger og tjenestefolk tilknyttet barnevernet mislykkes med å ta varseltegnene på alvor.

Paralysert
Ved en anledning mislykkes legen med å se at babyen var paralysert grunnet en brukken rygg.

- Dere har fått fremlagt bevis som er rystende, og dere har sett ting dere aldri ville ha forventet å se, sa dommer Stephen Kramer til juryen under rettssaken.

Politiet hadde foreslått å ta babyen fra moren tre ganger, men sosialarbeidere besluttet likevel å sende ham tilbake til moren.

Moren ble arrestert to ganger mistenkt for å ha påført skader på barnet, men ble løslatt begge gangene uten å straffefølges.

Storbritannias barneminister Beverley Hughes har tirsdag varslet en omfattende granskning av landets barnevernsinstitusjoner, melder Daily Mail.