Gå til sidens hovedinnhold

Brukte sjelden bankkort

Da politiet ransaket bilen til den Lommemannen-siktede 55-åringen i 1999 fant de 30.000 kroner i kontanter.

(iBergen.no) I 1999 ble den siktede bergenseren pågrepet og siktet for et overgrep mot en syv år gammel gutt på Sotra utenfor Bergen.

I forbindelsen med siktelsen ransaket politiet arbeidsplassen, hjemmet og bilen til den antatte Lommemannen. I bilen fant de 30.000 kroner i kontanter, melder BT.

Henlagt
Politiet mente den gangen det ikke var noe mistenkelig over den store pengesummen og leverte senere de 30.000 kronene tilbake til den siktede mannen like etter at han ble løslatt. Overgrepssaken ble henlagt.

Opplysninger om pengefunnet er interessant for politiet fordi det i jakten på Lommemannen har vært vektlagt å finne elektroniske spor, melder BT.

Den siktede bergenseren er foreløpig siktet for 11 overgrep, men politiet tror han kan stå bak så mange som 150. I fem av sakene er det funnet DNA-spor som stemmer overens med DNA-profilen til den antatte Lommemannen.

Fire nye uker
Mandag ble 55-åringen fengslet i ytterligere fire uker med brev- og besøkskontroll. I fengslingsmøtet la politiet for første gang siden pågripelsen 11. januar fram nye bevis, men politiet ville ikke opplyse hva slags bevis det dreier seg om. Til Nettavisen sa politiadvokat Jorid Kile Berg i går at de mener saken mot mannen er styrket.

- Vi har ikke noe behov for å utvide siktelsen nå, men det betyr ikke at vi ikke etterforsker de 150 andre sakene for fullt. Ingen av disse er henlagt. Men en eventuell utvidelse av siktelsen får vi vurdere på et senere tidspunkt. Foreløpig gjenstår et enormt etterforskningsarbeid, sa Kile Berg.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem