Gå til sidens hovedinnhold

Brundtland skal selge TV 2

Edderkoppen som trekker i trådene til TV 2 og A-pressen

Den kjente finansmannen og sønnen til Gro Harlem Brundtland, Knut Brundtland, er edderkoppen som trekker i trådene rundt det mye omtalte spillet om TV2. Brundtland er administrerende direktør i meglerhuset ABG Sundal Collier, og er tidligere styreleder i A-pressen.

I tillegg til dette har han de finansielle og politiske kontaktene som skal til for å få til en storavtale om TV2. Brundtland er innleid rådgiver av A-pressen, men sitter på alle siden av bordet i det spennende spillet i norsk mediebransje.

Flere avtaler
NA24 kjenner til at den kjente finanstoppen i lengre tid har jobbet med å få på plass et nytt eierskap i TV2.

Ved at A-pressen selger seg ut av TV-kanalen, frigjøres også midler til et storoppkjøp. Dette kan innebære at A-pressen vil kjøpe eller slå seg sammen med en av den andre store lokalavisaktørene i Norge, Edda Media eller Polaris Media.

Den tredje avtalen Brundtland ser for seg er at Telenor ønsker å benytte TV2 til bli en del av et nordisk TV-selskap.

- Jeg ønsker ikke å kommentere oppdragene vi jobber med, sier Brundtland i en kort kommentar til NA24.

Norsk mediebransje i spill
Etter flere år med finanskrise og strukturelle endringer, har norsk mediebransje forberedt seg på endringer. Akkurat nå er de to av landets kommersielle TV-kanaler i spill. A-pressens styre har gjort et prinsippvedtak om å selge seg ut av TV2. Dessuten har eierne av TVNorge, tyske ProSiebenSat. 1 Media, sagt at de vurderer å selge seg ut av den norske kanalen.

I Trondheim har Per Axel Koch bygd opp Polars Media til en betydelig nasjonal medieaktør. Nå har imidlertid hovedeier Terje Roll Danielsen uoverkommelige pengeproblemer, samtidig som Schibsteds eierandel på 32,2 prosent i selskapet er parkert hos meglerhuset SEB Enskilda. Dermed har også Polaris kommet i spill.

Hvorvidt Edda Media blir solgt er avhengig av hvilken posisjon den britiske eieren David Montgomery har i konsernselskapet Mecom etter nyttår. Akkurat nå ser det ut til at han er tilbake i posisjon, noe som kan hindre salg av Edda Media.

Tungvekteren i norsk mediebransje, Schibsted, ser foreløpig ikke ut til å være aktiv i restruktureringen. Selskapet nevnes imidlertid som en mulig interessent til kjøp av TVNorge, av enkelte aktører NA24 har vært i kontakt med.

Kommentarer til denne saken